Матерям-героїням Ківерцівщини вручили президентські відзнаки

16 Січня 2018, 13:30
3929

У понеділок, 15 січня, голова райдержадміністрації Валерій Ткачук спільно із своїми заступниками, вручили посвідчення та нагрудні знаки матерям-героїням Ківерцівського району. 

Про це йдеться на сайті РДА.

Згідно з указом Президента України Петра Порошенка,  семи жителькам району присвоєно почесне звання «Мати-героїня». За материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, нагороджені почесними відзнаками багатодітні матері-героїні: Ольга Сардак (місто Ківерці), Галина Ройко (село Котів), Галина Мосійчук (село Ставок), Ольга Колошва (село Липне), Людмила Демчук (село Жидичин), Оксана Гігера та Ольга Величко (село Бодячів).

Керівники району подякували присутнім жінкам за материнську самовідданість, наполегливість і кропітку працю та любов, які вони вкладають у виховання своїх дітей, не шкодуючи здоров’я, часу і недоспаних ночей.

«Бути матір’ю нелегко, тим більше, коли в тебе п’ятеро і більше дітей. Звання «мати-героїня» є державним визнанням материнської самовідданості, наполегливої і кропіткої праці та любові, які ви вкладаєте у виховання своїх дітей, не шкодуючи здоров’я, часу, недоспаних ночей та переживань. Впевнений, що до тих пір, поки в Україні вшановуватимуть матерів, до тих пір наша країна і суспільство матимуть гарні перспективи для розбудови і процвітання», – сказав Валерій Ткачук.

2


 

Довідково

З 2001 року почесне звання «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі усиновлених. Враховується особистий внесок у виховання, створення сприятливих умов для здобуття освіти, розвитку творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

У Ківерцівському районі  впродовж  2017 року почесне звання «Мати-героїня» присвоєно 17 жінкам.

У якості відзнаки, жінки отримали нагрудний знак та посвідчення, а також одноразову грошову винагороду у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму. Слід зазначити, що у 2018 році сума виплати становитиме 17 тисяч 620 гривень.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024