Ківерцівський календар: що відзначати 17 січня

17 Січня 2018, 09:30
2234
Сьогодні Православна Церква відзначає свято Собору 70 апостолів, сніг гне гілки на деревах, а труднощі стають подібні до собак.
 
17 січня в Україні та світі:
  • День дитячих винаходів.
  • День святого Антоніо в Італії.
Церковний календар:
 
17 січня Православна Церква відзначає свято Собору 70 апостолів. Собор святих 70 апостолів був встановлений Православною Церквою для того, щоб показати рівність кожного з сімдесяти і тим самим запобігти розбіжностям в їх шануванні. Вони були обрані Господом Ісусом Христом, щоб благовіствувати Євангеліє всьому всесвіту.

Після зішестя Святого Духа апостоли проповідували в різних країнах, і деякі апостоли з 70 супроводжували апостолів з 12, як святі євангелисти Марк і Лука, сподвижник святого апостола Павла Тимофій, учень святого євангелиста Іоанна Богослова святий Прохор та інші. Багато хто з них були ув'язнені за Христа, багато хто прийняв вінець мученицької смерті.

До 70 апостолів зараховані ще двоє – святі апостоли Кифа, якому з'явився Господь після Воскресіння, і Симеон, на прізвисько Нигер оскільки вони також прославилися апостольською проповіддю.

Особливо Церква шанувала і величала 70 апостолів за те, що вони навчили шанувати Трійцю Єдиносущну і Нероздільну.

 

Іменини нині в Олександра, Марка, Тимофія, Архипа, Пилипа, Миколи, Павла.

Астровісник:

Новомісяччя, і щоб не було сумно – 1-ий і 2-ий місячні день. Зі знаку Козерога молодий, гожий і надзвичайно амбітний Місяць перемістився у Водолія. Будьте готові до несподіванок і експериментів. Поволі сили підуть на підйом, зростатиме працездатність, але, разом з тим і дратівливість, злість – не забуваймо, що за два тижні – повне місячне затемнення. Можливо, когось осяє надзвичайна думка, захочеться неодмінно втілити в життя якусь геніальну ідею. Втім, пам’ятайте про те, куди інколи веде дорога, встелена благими намірами. Хоча, з іншого боку, як казав відомий кінік Антисфен, «труднощі подібні до собак: вони кусають лише тих, хто їх боїться». Як би там не було, кидаючись сміливо на штурм нових еверестів, потурбуйтеся про страховку.

Народний прогноз погоди:

  • 17 січня вшановується пам’ять преподобного Теоктиста, Зосими Пустельника, який жив у IV ст.
  • У народі Зосима вважається покровителем бджіл.
  • Про бджіл говорить і прикмета цього дня: якщо «сніг на деревах гілки гне — літом бджоли роїтися будуть».
  • А якщо на небі немає хмар при сильному морозі, то морозна погода буде стояти і надалі та не скоро відступить.


 

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024