До Ківерцівського лісгоспу переселили новий вид оленів

25 Січня 2018, 15:00
1831

Вперше на території Волині з’явились лані – вид тварин з родини оленевих, який в Україні поширений тільки в центральних областях. Мешкають вони вже близько місяця у Воротнівському лісництві, що входить до ДП «Ківерцівське ЛГ».

Про це пише ІА ВолиньПост.

Привезли тварин із приватного підприємства із центральних та східних регіонів країни та поселили у новозбудований вольєр.

«Цей вольєр розташований у 17-му кварталі. Цей квартал не є заповідною зоною, він є експлуатаційним. Вольєр побудований для науково-рекреаційного застосуванння», – розповідає директор державного підприємства «Звірівське мисливське господарство» Сергій Смічик.

За його словами, неподалік є молодіжний центр, тож до догляду за тваринами залучають, крім лісівників, також відвідувачів цього центру – вихованців учнівських лісництв, студентів.

Наразі ланей 15, їм по 2-3 роки. Якщо вони приживуться, їх кількість будуть збільшувати, а адаптованих тварин випускати у дику природу.

Територія вольєру становить три гектари. Штучні тут огорожа та годівниці, а все інше залишається, як у дикій природі – повалених дерев не забирають, а ліс не очищують від хащів. 

«Як у дикій природі є, так воно має і залишатись», – наголошує Сергій Смічик.

Годують тварин щодня вранці, дають зерно, сіно та солонець, адже у певні періоди року ланям не вистачає солі.

Лані дуже полохливі, близько до себе не підпускають, за винятком, лісівників, які щоденно приносять їм їжу.






 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39