Юні ківерчани вибороли першість в обласному Чемпіонаті з лижного туризму

30 Січня 2018, 11:30
2044

20-21 січня на Волині відбувся сьомий відкритий Чемпіонат області з лижного туризму, організований обласним Центром туризму, спорту та екскурсій за сприяння управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації.

Про це йдеться на сайті Волинської ОДА.

За звання Чемпіона області з лижного туризму боролися майже 40 кращих спортсменів з Луцького, Ківерцівського, Любомльського районів та міста Ковеля.

Згідно з програмою Чемпіонату учасники змагалися в особистому та командному заліках на різних дистанціях. У перший день спортсмени долали довгу трьохкілометрову дистанцію «Лижного маршруту» лісовим масивом села Гаразджа. Найкращу майстерність серед дівчат показала Софія Варинюк з Боратинської ОТГ, а серед хлопців – Дмитро Попович з Ківерцівського району.

Другого дня учасники змагалися на командній «Смузі перешкод», яка включала різноманітні лижні та технічні етапи: підйоми, спуски, траверси. Як зазначили учасники, дистанція не була важкою, проте вимагала певних навичок, технічної майстерності та злагодженості роботи в команді. Перше та третє місця на цій дистанції здобули спортсмени Боратинської ОТГ, а другими фінішували команда Ківерцівського району. 

За підсумком змагань двох днів переможний кубок сьомого Чемпіонату Волині з лижного туризму дістався юним туристам Боратинської ОТГ Луцького району, друге місце вибороли спортсмени Ківерцівського району і замкнула трійку лідерів теж команда з Боратинської ОТГ. Переможці отримали грамоти, дипломи, медалі та кубки.

Кращі спортсмени представлятимуть Волинь на Чемпіонаті України з лижного туризму, який відбудеться в лютому цього року на Закарпатті.

 
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024