Cпівпраця з Прилуцьким передбачає від Луцька лише зобов’язання

02 Лютого 2018, 12:47
1624

Співпраця Луцька з Прилуцькою сільською радою передбачає лише зобов’язання від міста, адже Луцьк вже виділив сільській раді близько 3 мільйонів гривень. Попри це, Прилуцьке не поспішає об’єднуватися.

Про це йшлося 1 лютого під час круглого столу, який організував Волинський Центр Розвитку Урядування, – пишуть Волинські новини.

Як розповів колишній заступник міського голови Сергій Григоренко, коли він був при владі, то уклали договір про співпрацю з Прилуцькою сільською радою.

«Були напрацювання з Підгайцівською сільською радою, планували укласти договір про співробітництво з Гіркополонківською сільською радою, ми зустрічалися з головою Княгинівської ОТГ Оленою Твердохліб. Зараз на 2018 рік у бюджеті виділено 0 гривень на співпрацю, через це частина депутатів Прилуцької сільської ради за поспішне об’єднання, а частина – підтримує сільського голову Валентина Арчибасова, який ветує об’єднання. Зараз я не бачу жодних кроків влади щодо об’єднання», – зазначив Григоренко.

Втім, депутат міської ради Борис Смаль наголосив, що міська рада виділяла 2,5 гривень на ремонт вулиць Наливайка та Богуна у Прилуцькому, 100 тисяч гривень на реконструкцію будинку культури, 45 тисяч на придбання обладнання для МАФу. Окрім того, на 3 мільйони гривень надано медичних та освітніх послуг мешканцям Прилуцького.

«Така співпраця передбачає лише зобов’язання від Луцька. Цей договір був тестовий. Луцька міська рада виділила кошти, а Прилуцька сільська рада намір про приєднання після витрат цих коштів не підтверджує. Як варто продовжувати співпрацю з іншими ОТГ, потрібно обговорити з лучанами, оскільки за ці кошти можна використати з користю для міста», – каже Борис Смаль.



 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024