Ківерчан закликають вступати на контрактну службу

07 Лютого 2018, 13:06
Засідання 2378
Засідання

У вівторок, 6 лютого, перший заступник голови райдержадміністрації Юліан Таранчук провів засідання робочої (мобільної) групи по вирішенню завдань прискорення виконання показників відбору громадян на військову службу за контрактом.

Про це йдеться на сайті РДА.

Військовий комісар районного військкомату, підполковник Дмитро Ковальов озвучив завдання, які поставлені для району військовим командуванням, розповів про налагоджену тісну співпрацю з районним центром зайнятості. Однак зауважив, що для виконання показників відбору громадян на військову службу за контрактом необхідно активізувати роз’яснювальну роботу  серед населення.

Учасники засідання поділилися думками щодо причин низької активності громадян та не бажання вступати на військову службу за контрактом. Серед таких причин називали негативні відгуки військовослужбовців-контрактників, надто довгий мінімальний термін для укладання контракту вперше (3 роки), низький рівень мотивації та інше.

«В районі багато людей без роботи і ми мусимо до них донести, що служба в армії – це також робота і про концепцію контрактної служби люди повинні знати, – зазначив Юліан Таранчук. – З метою підтримки людей, які заключають контракт із Збройними Силами України, підвищення їх мотивації, у 2018 році з районного бюджету продовжать виплачувати грошову одноразову допомогу у розмірі 5 тисяч гривень. Ще по 2 тисячі будуть виплачені з місцевих бюджетів (у відповідності до рішень сільських, селищних рад та ОТГ). То ж маємо активізувати агітаційно-роз’яснювальну роботу в районі та виконати поставлені показники».

Начальник  відділу взаємодії з роботодавцями Ківерцівського районного центру зайнятості Михайло Марчук розповів про те, що в районному центрі зайнятості оформлено відповідний інформаційний куточок, де безробітні жителі району можуть отримати усю необхідну про службу у Збройних Силах України за контрактом  інформацію. Щотижня у центрі проводиться по декілька семінарів для безробітних на які запрошуються працівники військкомату та інформують людей про можливість такого працевлаштування.

«Основною мотивацією для громадянина має бути розуміння, що свою державу потрібно захищати від ворога, інакше ворог прийде і в наші домівки, – зауважив керівник районної громадської організації Спілка учасників та волонтерів антитерористичної операції, учасник бойових дій Артур Завальний. – Але не потрібно забувати й про належне матеріальне забезпечення та соціальний захист військовослужбовців».

За результатами засідання першим заступником голови райдержадміністрації дано ряд доручень, серед яких впродовж поточного тижня організувати виїзди мобільної агітаційної групи  у населені пункти району.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39