На замітку ківерчанам: як навчитися рано засинати

07 Лютого 2018, 13:14
1553

Якщо ви хочете прокидатися рано і бути бадьорими, то потрібно ще й навчитись рано засинати. Якщо ж ви довго лежите в ліжку, а сон так і не йде – ці кілька порад допоможуть вам швидко засинати та не прокидатись протягом ночі.

Про це пише Еlle.

Міцний та повноцінний сон забезпечує заряд енергії на весь день – ви будете в гарному настрою, а виконувати справи буде не так важко.

Переводьте будильник на 15 хвилин щодня

Звісно, якщо ви звикли лягати спати о першій ночі, то спробу заснути о 22 – виявиться для вас справжньою каторгою. Для початку почніть лягати на 10-15 хвилин раніше, але при цьому прокидайтесь раніше. Всього за кілька тижнів ви вже о 22:00 будете сонними, а зранку прокидатись буде все легше і легше.

Гуляйте або виконуйте легкі вправи

У вечірній час відмовтесь від важких навантажень, це краще зробити зранку. А от ввечері буде доцільною прогулянка на свіжому повітрі або легкі вправи, які можна виконувати вдома. Якщо ви звикли ходити, для прикладу, в тренажерний зал ввечері – перебудуйте свій графік таким чином, щоб у вас вистачало часу на це зранку. До того ж, це дозволить почувати себе більш бадьорим та енергійним.

Не їжте на ніч

За 2-3 години до сну відмовтесь від їжі. Спробуйте розпланувати свій день таким чином, щоб вечеря була за 2-3 години до того, як ви ляжете спати. Для вечері обирайте легкі продукти, які не переобтяжують травну систему. Це не лише позитивно позначиться на вашій фігурі, а й дозволить засинати швидше.

Вимикайте світло

Кімната, де ви спите, має бути достатньо темною. Для цього купіть собі щільні штори, вимикайте на ніч усі гаджети, які випромінюють світло, Для прикладу, монітор від комп’ютера чи роутер, який теж підсвічується. За годину до сну зробіть світло більш приглушеним та відмовтесь від перегляду новин у смартфоні чи перегляду фільму на комп’ютері. Це посилить вироблення «гормону сну» мелатоніну.


 

 

Коментарі
07 Лютого 2018, 16:27
Ви приготувалися до сну, зігрілися, розслабилися, а сон і в цілковитій темряві та тиші не приходить? Спробуйте самогіпноз Мілтона Еріксона.<br/>В думці коментуйте собі усе, що бачите:<br/>1- я бачу на стелі тінь від лампи.<br/>2- бачу силует шафи (будь-що, аби правда).<br/>3- якщо промелькнуло світло з двору, чи з вулиці, і це прокоментуйте.<br/>4- і ще щось побачене.<br/>5 -а на цей раз -- БАЖАНЕ &quot;я розслаблююся&quot;.<br/> коментуйте собі подумки почуте:<br/>1- десь загудів автомобіль, 2- поїзд, або чиїсь голоси за вікном, чи за стіною, 3- муха задзижчала...4- абсолютна тиша... усе це ДО прИкладу, у довільному порядку, важливо, щоб це було правдиво почуте і з разу ж прокоментоване, а 5-знову БАЖАНЕ: &quot;я хочу спати&quot;<br/> Далі коментуєте відчуте: 1-&quot;я відчуваю подушку під головою, 2- ковдру на собі, 3- простирадло під Вами, 4- засвербіло, защимило, чи ще щось, аби правдиво і останнє 5- &quot;мої очі закриваються&quot;.<br/>Потім знову побачене, але інше:(вікно, силунт чогось, штори) якщо знову мелькнуло світло, то обов&quot;язково прокоментувати і це, чи інше правдиво побачене, а вже 4 і 5--<br/>бажане:&quot;мої очі закрилисья&quot;,&quot;я зазинаю&quot;<br/>ЗНОВУ ПОЧУТЕ 1-... , 2-... , 3-... , а 4 і 5 -- бажане:&quot;я чую те, що мені вже сниться&quot;, &quot;це мені починає снитися&quot;.<br/>ПОТІМ ВІДЧУТЕ 1-... , 2-... , 3-... (аби правда і не повторювати попередні відчуття), а 4 і 5 -- БАЖАНЕ:&quot;мені тепло, я сплю.<br/>І ЗНОВУ БАЧЕНЕ, але закритими очима (світло, спалахи у ві сні, ще щось), а 3, 4 і 5 -- знову бажане &quot;я сплю, це мені сниться, я бачу сон...)<br/>Якщо Ви ще не заснули, продовжуйте, аж до одного дійсного і чотирьох бажаних побачених, почутих і відчутих. Я так далеко не заходжу, за моїм досвідом, сплю вже з пів вправи.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024