Волейбольним турніром вшанували у Ківерцях пам'ять воїнів-інтернаціоналістів

12 Лютого 2018, 17:00
2584

Напередодні 29 річниці виведення радянських військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, у неділю, 11 лютого 2018 року, уже традиційно у ДЮСШ відбувся Кубок району з волейболу, присвячений пам’яті нашого земляка, що поліг в афганській землі – Олега Денисюка. Турнір у Ківерцівському районі започаткували у 2007 році.

Про це йдеться на сайті РДА.

Урочистості з нагоди спортивного заходу, що проводився в Ківерцівській ДЮСШ, розпочалися із звучання Гімну України та підняття Державного Прапору України. Право підняти Прапор України надано представникам команди-чемпіона по волейболу 2017 року села Липне, синам воїнів-інтернаціоналістів – Громику Валерію і Шолотюку Миколі.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять не тільки тих українців, які загинули у Республіці Афганістан та інших гарячих точках нашої планети, але й всіх, хто віддав своє життя за краще майбутнє свого народу уже в наші дні – на Євромайдані та на Сході України. Від учасників спортивного заходу корзину квітів до пам’ятника воїнам-афганцям у міському парку поклали кращі гравці Кубку минулого року – Руслан Снітюк та Микола Лебедюк.

Учасників турніру привітали перший заступник голови РДА Юліан Таранчук, заступник керівника апарату райради Анатолій Пушкін, перший заступник міського голови Ольга Поліщук, керівник районної організації ветеранів бойових дій на території інших держав В’ячеслав Гордіюк, директор Ківерцівської дитячо-юнацької спортивної школи Олександр Левчук. Долучилися до заходу ветерани бойових дій в Афганістані та на території інших держав Семеняка Алім, Мельник Валерій, Смірнов Олександр, Юрчик Олександр та воїн-інтернаціоналіст та учасник АТО Петро Іванський.

«Кубок району по волейболу, присвячений пам’яті нашого земляка, воїна – афганця Олега Денисюка, для Ківерцівщини став традиційним. В районі вагома увага приділяється розвитку спорту. На районному рівні прийнято ряд програм для підтримки спортивних змагань, придбання спортивного інвентарю та іншого. Нещодавно вручено спортивну форму ківерцівській команді ветеранів волейболу. Бажаю перемоги найсильнішим і переконаний, що важлива не перемога, а участь», – зазначив Юліан Таранчук.

«У цьому році Олегу виповнилося би 50 років. Але він загинув під час виконання бойових завдань в республіці Афганістан. Дякую усім командам-учасникам турніру в знак світлої пам’яті про нашого земляка», – наголосив В’ячеслав Гордіюк.

У змаганнях брали участь 8 команд району. Липне, Холоневичі та Ківерці – представили по дві команди, по одній команді – села Берестяне та селища Олика. У відповідності до жеребкування команди поділено на три групи, які провели змагання між собою у спортзалах ЗОШ №4, КЕШ і ДЮСШ. Три молодіжні команди липненців, холоневичан та ківерчан вийшли у фінал і змагалися між собою.

У запеклій боротьбі Холоневичі – Липне фортуна вкотре посміхнулась волейболістам з Липного. У Холоневич – почесне срібло і бронза у ківерчан. Отже, володарем Кубку вже в четверте стала команда села Липне.

Переможці та призери нагороджені грамотами та кубками сектору у справах молоді та спорту райдержадміністрації, а також грамотами районної організації ветеранів Афганістану та грошовою винагородою.

Кращим гравцем визнано Віталія Адам'юка із Холоневич, якому вручено кубок найкращого гравця. Єдиній волейболістці – Олені Громик з липненської команди Вячеслав Феофанович вручив квіти.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024