Директора «Цуманської пущі» хочуть зняти з посади

20 Лютого 2018, 12:00
3374

Директора Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» Ігоря Квача можуть звільнити.

Про це йшлося у вівторок, 20 лютого під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.

Нагадаємо, нещодавно на території національного природного парку лісівники знайшли травмованого зубра. Згодом тварина загинула.

Для встановлення причини загибелі зубра та аналізу дій адміністрації Національного природного парку «Цуманська пуща» створили комісію з представників обласної ради, постійного користувача мисливських угідь та Держпродспоживслужби.

Йшлося також про те, де тепер знаходиться голова загиблої тварини. Заступник начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області Сергій Шеремета повідомив, що відбулося незаконне вилучення об’єкту тваринного світу, адже особа, яка виявила загиблу тварину повинна повідомити про це тій особі, на чиїй території вона була знайдена.

Член комісії Юрій Ройко ствердив, що обстановка у колективі національного парку є нездоровою. Він також наголосив, що діяльність Ігоря Квача на посаді директора з 2016 року є нелегітимною.За його словами мін природи видавало нові положення про «Цуманську пущу» у 2012 і 2016 роках. Ігор Квач зауважив, що це нова редакція положення, яке діяло раніше, а не нове положення.

Він повідомив, що зараз голова зубра перебуває у адміністрації парку. Розписку на зберігання зубра видав Ківерцівський відділ Нацполіції. Він додав, що уже 10 років на дослідження не надходило такої цінної частини тварини як голова. Тож Ігор Квач вимагає у мінприроди дозволу на дослідження частини тварини.

Заступник голови комісії Ігор Лех заявив, що директор парку доводить ситуацію до абсурду. Він також закликав Ігоря Квача визнати помилку і звільнитися.

Члени комісії одностайно вирішили поставити питання про доцільність перебування Ігоря Квача на посаді.

Коментарі
21 Лютого 2018, 11:30
Ці бридкі, гидкі "добродії", які надали мисливські угіддя, кришують незаконні рубки на території парку"Цуманська пуща" будуть знімати з посади директора ,завдяки якому парк діє. Основна причина- не віддав голову зубра , який загинув Коліснику. Реалії нашого ганебного післямайданного життя.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024