Очільнику «Цуманської пущі» пропонують написати заяву на звільнення

22 Лютого 2018, 12:44
На засіданні постійної комісії 20 лютого 4629
На засіданні постійної комісії 20 лютого

За незаконні дії з боку керівника «Цуманської пущі» його просять добровільно покинути посаду.

Про це пишуть на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

У вівторок, 20 лютого, в приміщенні Волинської обласної ради відбулося засідання постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів. Обидва винесені на обговорення питання стосувалися діяльності лісової галузі.

Участь у засіданні взяли начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко, його заступники Олександр Рибчинський, Лідія Турянська, керівники профільних підрозділів та головні спеціалісти Волинського ОУЛМГ.

Під час обговорення першого питання заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук зазначив про звернення до Мінприроди з пропозицією розглянути ситуацію щодо доцільності перебування на займаній посаді директора НПП «Цуманська пуща» Ігоря Квача. Відповідну пропозицію підтримали присутні на комісії депутати.

До такого рішення призвело кілька фактів. Перше: досі не встановлені межі «Цуманської пущі» та відсутні проекти землеустрою, що фактично визначає всю роботу парку незаконною.

Нагадаємо: «Цуманську пущу» було створено Указом Президента України в лютому 2010 року. У 2015 році було  зареєстровано юридичну особу і, відповідно, запрацювала адміністрація парку, яка здійснює свою діяльність коштом Державного бюджету.

Незаконним були також дії керівника КНПП «Цуманська пуща» щодо загиблого зубра – за його вказівкою червонокнижній тварині відрізали голову без жодного на те дозволу.

Про це зазначив перший заступник начальника Держекоінспекції у Волинській області Сергій Шеремета. Посадовець також наголосив, що є чітка процедура стосовно таких дій і її не було дотримано. За це винні мають понести відповідальність.

Заступник голови екологічної комісії Ігор Лех у результаті закликав директора парку визнати помилки в роботі та самому написати заяву на звільнення.

«Ваша тема об’єднала сьогодні обласну раду та ОДА, бо ми одностайні стосовно доцільності вашого перебування на посаді очільника парку», – зауважив Ігор Лех.

Коментарі
23 Лютого 2018, 23:16
що головним завданням лісової галузі є знвйти причини для звільнення Квача. Підозріла одностайність. Все це не дуже гарно пахне.
23 Лютого 2018, 23:42
що невідомі особи, які його побили, працюють на той же результат.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024