Дерно: у селі потрібні світлофор і шлагбаум на залізничному переїзді

23 Лютого 2018, 14:02
Залізничний переїзд у Дерному 5341
Залізничний переїзд у Дерному

У необхідності монтажу бодай одного світлофора переконаний депутат облради Ігор Лех. Хоча біля села Дерно потрібен і ще один засіб контролю за рухом: на залізничному переїзді, де через відсутність автоматичного шлагбаума щороку відбуваються смертельні зіткнення потягів із автомобілями.

Про це пише ВолинськаГазета.

Як повідомили в прес-службі облради, до депутата Ігоря Леха звернулися мешканці села Дерно Ківерцівського району з проханням допомогти зі встановленням в їхньому населеному пункті світлофорного об'єкта.

«Як усім, напевно, відомо, село Дерно знаходиться на трасі Луцьк-Рівне, що зумовлює значний потік автомобільного транспорту через населений пункт, – написав Ігор Лех у депутатському запиті, який підтримали більшість його колег в облраді. – Кожного року в населеному пункті через низьку культуру водіння та перевищення швидкості відбуваються десятки дорожньо-транспортних пригод, зокрема – з потерпілими. Причина проста – відсутність світлофорів хоча б на найбільш проблемних ділянках дороги (на перехрестях, біля пішохідного переходу, школи, садочка, сільської ради, скупчення закладів торгівлі і т.п.)».

До речі, цю проблему, але в ширшому аспекті, неодноразово закликав неодноразово вирішити й депутат облради попереднього скликання, підприємець із смт Цумань Ківерцівського районуну Володимир Дуб. Але до жовтня 2015 року ні в залізничників, ні в дорожників, ні в обласної виконавчої влади «руки не дійшли» до забезпечення хронічно аварійного та небезпечного для життя людей залізничного переїзду.

Відтак, запит Ігоря Леха адресовано голові облдержадміністрації, начальнику Служби автомобільних доріг у Волинській області та начальнику Головного управління Національної поліції у Волинській області для розгляду і вирішення по суті.

А от хто обладнає шлагбаумом залізничний переїзд, так і не ясно.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром