Хто поклав око на «Пролісок»: з посади скидають директорку санаторію

24 Лютого 2018, 11:23
4925

Напередодні відпочинкового сезону найліпший комунальний санаторій Волині «Пролісок», що в селі Грем’яче Ківерцівського району, залишився, по суті, без керівника. У його багаторічного директора Валентини Касарди 14 лютого 2018 року закінчився контракт.

По це пише Вісник.

Здавалося б: логічно автоматично продовжити контракт з керівником, який успішно працює, а очолюваний ним заклад процвітає. Свого часу голова обласної ради Ігор Палиця назвав «Пролісок» волинським Буковелем, а його керівника – європейським менеджером. Зроблене у санаторії дійсно вражає. Тут працюють висококваліфіковані кадри, постійно покращують умови перебування пацієнтів. Це комунальне підприємство – одне з небагатьох, яке не має жодних боргів. Та депутати нашої обласної ради переконані, що на конкурс мають іти керівники усіх підприємств, незалежно від того, як вони працюють.

Прийняли таке положення – гаразд. Тоді було б логічно за декілька місяців до закінчення угоди з попереднім керівником оголосити конкурс на заміщення посади. Замість цього постійна комісія обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області збирається на засідання в останній день дії контракту з директором «Проліска» Валентиною Касардою і вирішує, що ж робити. Пропозицій дві: призначити Валентину Іванівну директором на три місяці, і за цей період провести конкурс на заміщення вакантної посади, або ж переукласти угоду на рік і оголосити конкурс у листопаді-грудні цього року. Першу відстоював член майнової комісії, радник голови обласної ради В’ячеслав Рубльов, другу – член комісії Святослав Кравчук.   

– Як може людина працювати тимчасово на посаді? – обурювався Святослав Євгенович. –  Для чого тримати колектив у підвішеному стані на початку відпочинкового сезону? Санаторій має підготуватися до приїзду людей. Що ми робимо? Ми своїми руками доведемо процвітаючий «Пролісок» до того стану, який маємо у «Лісовій пісні» і «Турії». Давайте хоч один санаторій не вгробимо.

Святослава Кравчука повністю підтримав його колега по комісії Сергій Слабенко.

– Від керівника залежить початок сезону. Хто говоритиме з «в. о.» про довгострокові контракти? Якщо хочемо зірвати нормальну роботу, то можемо тимчасово призначати.

Депутати обласної ради Людмила Кирда і Анатолій Грицюк також наводили вагомі аргументи на користь того, аби дати можливість Валентині Касарді нормально працювати. І найголовніший з них – до неї як до керівника немає ніяких претензій.

– Не можна керівників успішних підприємств тримати на гачку, – обурилася Людмила Кирда.

Та більшість членів комісії до цих слів не дослухалась, і Валентина Касарда залишається директором «Проліска» поки що на три місяці, до проведення конкурсу.  Чим надзвичайно обурений колектив. 

– Не думала, що стоятиме питання про фактично моє звільнення, – зазначила Валентина Іванівна. – Ми ж розуміємо, у чому сир-бор. Комусь «засвербів» санаторій. Колектив дуже збуджений. Поки я є, люди ще тримаються купи. Прийде інший директор – приведе свою команду. А наші кадри успішно розвивають санаторій більше десятка років. 

Зазначимо, що рішення комісії рекомендаційне. Його ще мають затвердити на сесії обласної ради. От там і буде видно, хто поклав  око на «Пролісок».

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024