У Ківерцівському лісгоспі поповнення: вагітна самка вепра

24 Лютого 2018, 13:52
Вагітна самка дикого вепра 2457
Вагітна самка дикого вепра

Вагітну самку дикого вепра днями працівники державного підприємства «Мисливське господарство «Звірівське» із сусідніх лісових масивів переселили у місцевий вольєр Воротнівського лісництва, що входить до Ківерцівського лісового господарства.

Про це йдеться на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Вольєр площею 9,2 га збудований два місяці тому, в ньому мешкають лані – 2 самці та 13 самок. 

Лісівники переконані, що майбутній мамі з її потомством у вольєрі буде безпечніше. Адже у цей особливий період вагітна тварина потребує охорони від хижих звірів, безпритульних собак.

Вага тварини приблизно 150 кілограмів, віком – від 4 до 5 років. Коли молодняк у вольєрі підросте, дику родину лісівники випустять у природу.

Як розповідає директор державного підприємства Сергій Смічик, кабанці, яких в місцеві ліси не так давно поселили, нині добре прижилися. Лісівники їх підгодовують, дбають, щоб на підгодівельних майданчиках було вдосталь зерновідходів, кукурудзи та інших кормів.

До слова, тепер у Воротнівських лісах багато поціновувачів дикої фауни. Люди  з бажанням приїжджають сюди, щоб відпочити. Вони з цікавістю спостерігають за ланями, фотографуються.

Трапляються випадки, коли дикі кабанці йдуть до рук.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39