«Цуманська пуща»: лютий мороз і лісові нетрі – як учасники екстремального змагу долали перепони

01 Березня 2018, 12:15
1654

Наприкінці лютого понад 260 учасників приїхали в село Дерно Ківерцівського району для того, аби взяти участь в екстремальному туристичному змагу «Доброволець-2018».

Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща» вдруге виступає партнером заходу. Працівники парку допомагали у виборі об’єктів для контрольних  пунктів (історичних та природничих), підготували інформацію для буклетів, облаштували приміщення для учасників, займались питаннями перевезення, – ідеться на сайті Мінекології та природних ресурсів.

Змагання були присвячені героям «Небесної Сотні» – учасникам 35 сотні Самооборони майдану «Волинська січ». Значною частиною змагання проходили територіями Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» та іншими територіями природно-заповідного фонду, зокрема, заказник «Зубр».

Команд чекали дистанції трьох категорій складності, які треба пройти за добу: І – понад 80-100 км, ІІ – понад 40-60 км, ІІІ – 20-25 км.

Суть змагань полягає в тому, що командам за встановлений час потрібно подолати у повному складі маршрут, відмічаючись на контрольних пунктах (КП). Перемагає команда, яка за найменший час набрала більшу кількість балів.

Вік учасників – найрізноманітніший. Контрольними пунктами були цікаві історичні та природничі об`єкти. Серед них: пам’ятка природи «Городищенські дуби» віком 600-700 рр., історичні давньослов’янські городища, місця трагічних подій Другої світової війни, архітектурно-історичний комплекс містечка Олика, масові поховання воїнів УПА та багато інших.

Лютий мороз надзвичайно ускладнив проходження маршруту для команд. Задачею не з легких було шукати КП в нічних лісових нетрях. Перешкодами були підступний тонкий лід на болотах під сніговими заметами. Проте завзяття та азарт вели вперед екстремалів стежками пущі до бажаного фінішу.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39