Дернівському дитбудинку виповнилося два роки

02 Березня 2018, 18:04
5472

З нагоди другої річниці створення дитячого будинку «Дім затишку», що у Дерному, заступник голови райдержадміністрації Яна Церкевич, представники служб  у справах дітей обласної державної адміністрації, Луцької та Ківерцівської РДА, Дернівський сільський голова Олександр Гуч, заступник директора ЗОШ села Дерно Валерій Манджула,  відвідали вихованців закладу. 

Про це пише на сайті РДА.

Тут тимчасово проживають діти з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, батьки яких зловживають алкоголем, не працюють, не  доглядають за своєю малечею. Заступник директора дитбудинку Анатолій Толстинюк розповів гостям з Луцька та Луцького району про створення «Дому затишку». Приміщення старого пришкільного інтернату придбали благодійники. Наразі тут створено сучасний дитячий будинок, де проживає 26 дітей, батьки яких, не приділяють малечі належної уваги.

Анатолій Олексійович показав комфортні умови, в яких проживають хлопчики і дівчатка: ігрову, спортзал, їдальню, швейну майстерню, санітарно-побутові кімнати, спальні, пункт медичної допомоги.

 За два роки понад 70 дітей, отримали домашній затишок і любов небайдужих людей, навчились елементарним правилам побуту та поведінки у колективі. Вихователі та волонтери допомагають дітям розвиватися, самореалізовуватися і зберегти в собі любов до Христа. 

У щирій, невимушеній і водночас піднесеній атмосфері діти ділилися своїми досягненнями і здобутками. Вихованці  дякували Богу і своїм наставникам неперевершеними виступами. 

 Дітей та дружній колектив установи привітали заступник голови РДА Яна Церкевич, начальник служби у справах дітей Наталія Скубій та її колеги. Вони вручили дітям солодощі та розвиваючі ігри.

 «Дякуємо засновникам «Дому затишку», керівникам, працівникам, вихователям, волонтерам за теплоту, яку дарують діткам, обділеним батьківської уваги», – зазначила Яна Церкевич.

Багато часу, зусиль та терпіння працівники дитячого будинку докладають для того, щоб діти адаптувалися до нових умов проживання, здружились, відчули себе однією міцною та дружною родиною. Вітаємо усіх з другою річницею з нагоди дня народження і бажаємо усім міцного здоровя, Божих благословінь, - сказала Наталія Скубій.

До вітань приєдналися Валерій Манджула та Олександр Гуч. Подарунки від благодійників вихованцям «Дому затишку» вручив директор установи Олександр Мельник.

Анатолій Олексійович висловив щиру подяку Богу за любов, благодійникам – за допомогу і сприяння в діяльності.  Він звернувся з проханням до місцевої влади щодо капітального ремонту частини дороги від школи до «Дому затишку».

Приємним подарунком для присутніх на «іменинах» стали подарунки від дітей, які вони зробили власноруч.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024