Чому села району не хочуть в ОТГ до Ківерець

17 Березня 2018, 12:10
Зупинка у Ківерцях 3622 Джерело: Mapio.net
Зупинка у Ківерцях

Об’єднавчі процеси у Ківерцівському районі пробуксовують.

Зокрема, села сусіди не хочуть приєднуватись до районного центру. Хоча у Ківерцях роботу і розпочали ще від прийняття відповідного закону про утворення територіальних громад. Повідомляє Sfera-TV.Lutsk.

Процес децентралізації у стосунках між різними органами влади, як правило наштовхується на питання фінансів. Суперечки ведуться навколо того, з якого бюджету буде фінансуватися той чи інший місцевий об’єкт – чи то будівництво дитсадка, чи ремонт школи, чи реконструкція автомагістралі. Проте міський голова Ківерець переконаний, що місто не перетягуватиме одіяло на себе.

Формулу спів фінансування вважає оптимальною заступник голови депутатської комісії Волинської обласної ради Володимир Бондар.

До слова у цьому році змінились підходи до фінансування місцевих об’єктів з Державного фонду регіонального розвитку. Якщо раніше місцевим радам було достатньо відшукати 10-20 відсотків від кошторисної вартості робіт, то сьогодні це співвідношення становить п’ятдесят на п’ятдесят. Хоча фінансово самодостатні громади, до прикладу, як місто Ківерці, такий підхід не лякає.

Зауважимо, що простим волинянам немає потреби заглиблюватись у тонкощі бюджетних перипетій, люди хочуть їздити якісними дорогами, водити діток у комфортні школи, користуватися доступною медициною. Завдання ж посадовців та депутатів ефективно розподіляти кошти, пам’ятаючи, що і бюджет державний і місцеві наповнюються платниками податків.

Коментарі
18 Березня 2018, 01:52
А в яких селах проводилось опитування? Чи це може сільські голови і депутати сільських рад так вирішили? Щоб не залишитись біля "корита"!!!
18 Березня 2018, 01:55
Щоб не залишитись біля "розбитого корита"!!!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024