Які ОТГ утворяться в Ківерцівському районі в 2018 році

17 Березня 2018, 16:24
Карта Ківерцівського району 9597
Карта Ківерцівського району

У районній державній адміністрації відбулася нарада з головами та секретарями міської, селищних, сільських рад району. У нараді, яку провів голова райдержадміністрації Валерій Ткачук, взяли участь представники Волинського центру розвитку місцевого самоврядування: експерт з децентралізації Оксана Урбан та експерт із місцевих фінансів Анатолій Матвіюк.

Учасники наради обговорили можливі формати об’єднання громад по району та зміни до Перспективного плану формування об’єднаних територіальних громад Волинської області, – йдеться на сайті Ківерцівської РДА.

На початковому етапі формування громад по району було запропоновано утворити 6 ОТГ. Дві з них – Цуманська селищна та Жидичинська сільська, утворені у 2017 році. Ще три – Ківерцівська, Олицька та Тростянецька планують утворитися до кінця 2018 року.

Запланована ж Дернівська ОТГ немає перспектив, адже жодна із сільських рад не дала своєї згоди на об’єднання.

Прилуцький сільський голова Валентин Арчибасов повідомив про те, що відповідно до Угоди про співпрацю з обласним центром, Прилуцька сільська рада планує об’єднатися до Луцька. Однак очільник громади вважає неприпустимим тиск з боку представників окремих політичних сил на процес об’єднання.

Кожен з представників місцевих рад висловив свою думку та позицію жителів щодо об’єднання, адже неодноразово у селах проводили збори, громадські обговорення.

Як зазначили експерти обласного центру розвитку місцевого самоврядування, важливо не втратити можливість утворити об’єднані територіальні громади добровільно. Адже у випадку саме добровільного об’єднання, держава надає фінансову підтримку громаді на розвиток інфраструктури. А зважаючи на ряд проблемних питань у кожній з місцевих рад, усім не завадила б така допомога.

Також експерти центру готові надати свою допомогу щодо розрахунків фінансової спроможності майбутньої громади, процесу оформлення належних документів для їх утворення та інших питань.

2
На нараді
На нараді

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024