Юлія Тимошенко: Верховна Рада має засудити проведення виборів президента Росії у Криму

19 Березня 2018, 14:42
Юлія Тимошенко 2235
Юлія Тимошенко

Юлія Тимошенко назвала голосування в українському Криму за президента Росії безпрецедентним фактом, а самі вибори – нікчемними

Про це керівник фракції «Батьківщина» заявила на засіданні Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів.

«Якщо Верховна Рада України не реагуватиме на це і не ухвалить відповідне рішення – це, по суті, означатиме спільництво в цій справі», – зазначила вона.

Політик також повідомила, що «Батьківщина» підтримає проект Постанови про Заяву Верховної Ради з приводу невизнання Україною легітимності виборів президента Російської Федерації, їх результатів, правових наслідків та, відповідно, актів нелегітимно обраної на цю посаду особи (№8153).

До слова, ще раніше фракція «Батьківщини» підтримала звернення українського парламенту до міжнародного співтовариства у зв’язку із незаконною підготовкою виборів президента Росії на тимчасово окупованій частині території України – АР Крим та в Севастополі.

«Батьківщина» вважає, що вибори президента РФ в АР Крим не матимуть жодних правових наслідків і міжнародна спільнота не враховуватиме їх результати. Вибори в АР Крим не можуть проходити. Вони є нелегітимними і ми засуджуємо їх проведення», – заявив з трибуни Верховної Ради народний депутат від «Батьківщини», заступник голови Комітету ВРУ у закордонних справах Борис Тарасюк.

Коментарі
19 Березня 2018, 20:01
...що Тімошенко заявила а то ми б і не знали що думать!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39