Юні ківерчани здобули подвійну перемогу за змаганнях з туризму

20 Березня 2018, 10:00
5425

У неділю, 18 березня, 2018 року відбулись відкриті змагання Кубку області серед юнаків з пішохідного туризму в закритих приміщеннях, організовані обласним Центром туризму, спорту та екскурсій та Ківерцівською станцією юних туристів.

Про це йдеться на сайті Центру туризму, спорту та екскурсії.

Це традиційні змагання для школярів, які щороку відбуваються в приміщеннях закладів освіти в різних регіонах області у холодну пору року. Цього разу місцем проведення заходу стала загальноосвітня школа I-IIIступенів № 4 міста Ківерці.

Понад 150 учасників з різних куточків області на урочистому відкритті привітали директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін, методист відділу освіти Ківерцівської райдержадміністрації Олег Трубніков та директор школи Наталія Беньковська.

Згідно програми змагань організатори підготували для учасників дві дистанції у спортивній залі школи. 13 команд змагались на дистанції ІІ класу і 8 команди – на дистанції ІІІ класу. Туристська «Смуга перешкод» складалась з різних підйомів, спусків, навісних та крутопохилих переправ, траверсу умовного схилу, рух по жердинах, в’язання туристських вузлів.

У напруженій боротьбі за першість перемогу в загальному заліку на дистанції ІІ класу здобули господарі змагань - команда Ківерцівської СЮТур – 2, ІІ місце посіли юні туристи Вишнівської  ОТГ Любомльського р-ну і ІІІ місце у команди Камінь-Каширського району.
У змаганнях взали участь юні ківерчани: Ольга Стеценко, Дмитро Попович, Марія Серебряк, Анна Новосад, Анастасія Денисюк, Олександра Кондак.

 
Паралельно відбувався відкритий Кубок Ківерцівського району на дистанції «Смуга перешкод» ІІІ класу складності. У цьому виді перемога дісталась теж команді Ківерцівської СЮТур – 2, другими фінішували спортсмени ЗОШ с.Промінь Боратинської сільської ради, а замкнули трійку лідерів юні туристи з с.Раків Ліс Камінь-Каширського району.
 
Тут знову перемогу святкували наші обдарування: Дмитро Охоцький, Дмитро Попович, Ольга Стеценко, Едуард Хижун.

 
Переможці та призери отримали грамоти управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, відділу освіти Ківерцівської райдержадміністрації, дипломи обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, кубки та медалі.
«Ми, я вважаю, показали не лише рівень дитячої майстерності і результативності, а й продуманий, чіткий, безпечний, організаторський захід», – зазначає координатор ГО «Тивер» Юрій Тананайський.

 

 
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024