Довгожительці із Жорнища виповнилося 100 років

22 Березня 2018, 11:50
2834

Керівництво району привітало жительку села Жорнище Катерину Климівну Козак зі столітнім ювілеєм.

Про це йдеться на сайті Ківерцівської РДА.

Ювілярка гостей зустрічала у хорошому настрої. Доглядає Катерину Климівну невістка Люба, медик за фахом, допомагає рідня.

«У цей святковий день найщиріші наші вітання, засіваємо ними Ваші життєві дороги і щиро зичимо міцного здоров’я та великого людського щастя. Хай Бог обдаровує усілякими гараздами, міцного здоров’я, родинного затишку, шани, радості й турботи від рідних. Многая Вам літа», – із такими словами ювілярку вітав голова райдержадміністрації Валерій Ткачук. Він подарував іменинниці квіти, а його заступниця Яна Церкевич – солодощі. Одну тисячу гривень Катерина Климівна отримає з районного бюджету, відповідно програми соціального захисту населення району на 2014-2018 роки.

Доля була надзвичайно складною у цієї жінки. Народила Катерина Козак п’ятеро дітей. Чоловік помер рано. Наразі залишився син, який живе у Казахстані, невістка та інша рідня. Син постійно телефонує. Господь дав сили Катерині Климівні вистояти та здолати усі негаразди. Плідно працювала на ланах у місцевому колгоспі. Сама сіяла, орала, ростила дітей. Була знатною майстринею, сама ткала, вишивала, шила одяг і родині, і односельцям. Катерина Козак гордиться сімома внуками і десятьма правнуками, є вже прапраправнуки.

Показує пані Люба вишиванки та ткані доріжки. Старенькі швейна машинка та ткацький верстат досі справні. Ткані килими на долівці і дивані, як вишите різними кольорами довге життя Катерини Климівни, якому сплетені і радощі, і смуток.

1

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024