Ківерцівська служба зайнятості на захисті учасників АТО

27 Березня 2018, 12:26
2307

У Волинському обласному госпіталі для ветеранів війни відбулася зустріч учасників АТО, які перебувають на лікування та реабілітації , з фахівцем з профорієнтації Ківерцівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості Любов'ю Мартинюк  та провідним фахівцем з рекреації Ківерцівського Національного Природного Парку «Цуманська пуща» Максимом Нечипоруком.

Про це Район.Ківерці розповіла Любов Мартинюк.

До зустрічі долучились соціальні партнери служби занятості – представники Регіонального та Місцевого центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Любов Мартинюк ознайомила присутніх з послугами служби зайнятості, зокрема зупинилася на питанні запобігання нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми. Також присутні отримали інформацію щодо можливості професійного навчання на замовлення роботодавців та нових електронних сервісів служби зайнятості .

Максим Нечипорук провів ознайомчу презентацію щодо рекреаційної роботи та туристичного потенціалу КНПП «Цуманська пуща». Одним з методів поєднання рекреаційної та екологоосвітньої роботи в Ківерцівському
національному парку «Цуманська пуща» є екотуризм.  Присутні долучитись до туристичних маршрутів розроблених працівниками парку. Учасники отримали буклети з інформацією про НП « Цуманська пуща» та контактами.


 

Начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безкоштовної вторинної правової допомоги (БВПД) у Волинській області Андрій Петрик окреслив учасникам АТО мережу установ системи безоплатної правової допомоги регіону та поінформував про пріоритетні напрямки діяльності центрів і бюро правової допомоги.

Більш детально про порядок звернення громадян до місцевих центрів з надання БВПД за отриманням послуг адвоката за державний кошт у цивільних та адміністративних справах розповіла головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Луцького місцевого центру з надання БВПД Світлана Прус.

Фахівець повідомила учасникам АТО, що вони належать до категорії громадян, які згідно Закону України «Про безоплатну правову допомогу» мають право на безоплатне представництво своїх інтересів у судових інстанціях, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами у цивільних та адміністративних справах, а також таких, що стосуються захисту прав та інтересів потерпілих і свідків у кримінальних провадженнях.


 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024