П'яного гореполіцейського «прикривав» його колега

30 Березня 2018, 13:32
Автівка після ДТП 3620
Автівка після ДТП

П’яного копа, який 29 березня поблизу села Дачне Ківерцівського району влетів у маршрутку «Еталон», де було повно пасажирів, з місця ДТП, фактично з-під носа у інших поліцейських, викрав їхній колега. Згодом обставини аварії хотіли звести до того, що за кермом «Мерседеса» на литовських номерах був не сам нетверезий коп, а його батько.

Про це пише ВСН.

Подробиці аварії журналістам розповів Олександр Бідзюра – керівник волинського осередку «АвтоЄвроСили». Згідно його слів, безпосереднім очевидцем аварії був керівник «АвтоЄвроСили» міста Вараш Дмитро. Він якраз тоді їхав до Луцька, віз свою дитину в лікарню. Саме він і зателефонував луцьким колегам, які одразу прибули на місце аварії.

Зміна «пластинки»: за кермом був не п’яний коп, а його батько…

«Водій, спричинивши аварію, виліз і почав втікати, навіть не заглушив машину. Дмитро та водії інших авто кинулися його наздоганяти. Коли упіймали, він умудрився ще раз утекти. Але – не далеко, його вдруге упіймали та зачинили в авто до приїзду поліції», – розповідає Олександр.

Дочекавшись приїзду поліцейських, чоловіки передали їм горе-водія. Лише після цього Дмитро поїхав далі у справах, у яких власне і приїхав до Луцька.

«А перед цим він підійшов до машини, яка так і не була заглушена. «Бардачок» у ній був відчинений. А там  – купа різних документів: паспортів, страховок. Усе це він згріб у кульок, зачинив авто, а сам кульок і ключі від транспортного засобу віддав водієві маршрутки. Водій, в свою чергу, віддав це перевізниці, яка приїхала на місце ДТП», – додає Олександр.

За дзвінком Дмитра на місце приїхали і самі активісти «АвтоЄвроСили». Власне, вони і побачили наступне. Приїхав один з копів, забрав ключі від авто і кульок з документами у перевізниці. Після чого «прихопив» із собою п’яного колегу – посадив його у своє авто і поїхав з ним у напрямку Луцька.

Чоловік припускає: вочевидь, сторона перевізника хотіла якнайшвидше все вирішити, можливо, уже й домовилися за відшкодування, бо згодом водій змінив «пластинку», мовляв, не впевнений, що за кермом перебував саме той поліцейський. Пішла тема, що за кермом був батько п’яного копа…

Але проти фактів «поперти» не вдалося.

«Наші активісти поїхали і забрали Дмитра з лікарні і всі разом поїхали до начальника Ківерцівського райвідділу поліції. Там уже були активісти «Євромайдану», які, до речі, про аварію дізналися саме з наших чатів. В кабінеті начальника Дмитро підтвердив, що за кермом був саме той коп, якого він разом з іншими водіями затримали, а не хтось інший. Ось так, фактично один поліцейський, прикриваючи п’яного іншого, забрав його і повіз з місця ДТП», – завершує Олександр Бідзюра.

У маршрутці було повно пасажирів

У маршрутці, в яку врізався п’яний коп, було більше 20-ти людей, в тому числі і діти. Дмитро каже: якби п’яний правоохоронець їхав ще з вищою швидкістю, транспорт з пасажирами перевернувся б. Далі він відтворює подробиці аварії:

«Попереду мене їхала маршрутка з людьми. Якраз на виїзді з села Дачне авто «Мерседес» на литовських номерах, за кермом якого був, як потім виявилося, діючий працівник поліції, їхало зі сторони Луцька, і, не пропустивши маршрутку, повернуло на міст, той що йде дорога Ковель-Липини. Водій повернув різко, не звертаючи увагу на транспорт. Вийшло так, що він боком «прочесав» перед маршрутки. Після чого злетів у кювет. Якби він їхав швидше, то думаю, маршрутка від удару перевернулась би точно».

Однак винуватець аварії дбав лише про свою «шкуру»: миттєво виліз з машини і кинувся утікати.

«Я спочатку подумав, що в нього шок, вдарився сильно і не розуміє, що робить. Почав кричати йому навздогін, чи з ним все добре? А він втікає і по телефону говорить з кимось. Уже «рішав»…  Повиходили з авто інші водії, теж побігли за ним. Але винуватець аварії перескочив через відбійник на мості, перебіг дорогу і втік. Тоді ми вскочили в авто і поїхали за ним. Наздогнали його уже в Прилуцькому. Привезли назад, так він знов умудрився втекти. Ми вдруге його наздогнали. Цього разу – під мостом. Весь цей час він говорив з кимось по телефону, вирішував. Ми його зачинили в машині і тримали там до приїзду поліції», – розповідає Дмитро.

Опісля Дмитро поїхав з дитиною у лікарню. Перед цим передзвонив хлопцям з «АвтоЄвроСили», попросив щоб приїхали, проконтролювали, так би мовити, подальший процес.

Як відчував, що лишати ситуацію на самоплив не можна. Адже потім п’яного копа у прямому сенсі слова, викрали, з місця ДТП. «Рятувальником» виявився інший працівник поліції.

«Спочатку ми не знали, що винуватець аварії – діючий поліцейський. Взнали вже в кабінеті начальника Ківерцівського райвідділу поліції. Я приїхав туди після лікарні як свідок. Начальник на своєму телефоні показав мені його фото для опізнання. Тоді я і запитав, чи дійсно цей п’яний винуватець аварії є діючим працівником поліції. Відповідь прозвучала: «Так». В кабінеті тоді був присутній і начальник поліції області», – каже Дмитро.

«Розумієте, це поліцейське прикриття, жахливо. Він міг би вбити купу людей. Він був такий п’яний, що ледве на ногах тримався. Хоча ще й намагався втікати», – завершує.

Викрав п’яного колегу з-під носа в інших поліцейських – і на газ…

Власне, за дзвінком Дмитра на місце разом з дружиною приїхав Тарас Бабич – заступник керівника «АвтоЄвроСили Волинь». Вони на власні очі бачили сам момент викрадення п’яного копа його колегою. Ще й відзняли це на відео.

«Коли ми приїхали, винуватець сидів в машині. Приїхала поліція, ходили, щось перемовлялися з перевізницею, зрозуміло, хотіли вже зам΄яти справу. Потім вийшов з машини п’яний поліцейський, почав щось доводити, розмахував руками. Тут під΄їхало  «Ауді» сірого кольору, з нього вийшов чоловік і каже до п’яного поліцейського, мовляв, давай, швидше сідай. Інші поліцейські стали питати, куди він його везе? Той відповів, що нікуди, просто стане за маршруткою і все. А сам –  на газ і поїхав. Вони кинулися  навздогін, але через деякий час повернулися, сказали, що їм вдалося утекти… Як виявилося, викрадач теж діючий поліцейський. Власне, батько винуватця приїхав на місце ДТП одразу після того, як його сина звідти вивезли. Все хотіли перелаштувати так, що то ніби він був за кермом. Ніхто ж не знав про свідка аварії – Дмитра. Плюс ми ще зняли відео», – розповідає Тарас.

Тож, довести, хто саме був за кермом, якби не представники «АвтоЄвроСили», було б фактично неможливо…

Безпосередньо на місце ДТП прибув начальник Ківерцівського райвідділу поліції Юрій Столярчук, який, згідно зі слів Тараса, став на підвищених тонах питати, як так сталося, що винуватцю вдалося втекти?

«Розумієте, біда не в тому, що він на євробляхах їхав. Все ж залежить від водія, а не на якому він авто. А якби автобус перекинувся? Чи дитину збив би в такому стані? Це ж жахливо. Хоча, йому як працівнику поліції не можна їздити на таких номерах. А в такому стані не тільки їздити, ходити не можна», – завершує Тарас.

Власне, керівник Ківерцівського райвідділу поліції пообіцяв активістам, що поліцейського – винуватця ДТП – притягнуть до відповідальності і звільнять з роботи.

Представники волинського осередку «АвтоЄвроСили» кажуть: особисто контролюватимуть виконання цієї обіцянки, аби винний не зміг оминути покарання.

Читайте також:

Поліцейський,що врізався в маршрутку у Дачному, був п'яний

Ківерцівський поліцейський вчинив ДТП​

 

Коментарі
30 Березня 2018, 19:31
і вважаю потрібно гнати в три шиі обох. Це не поліціянти. це сміття(МУСОР)...
31 Березня 2018, 23:14
договорняки були і будуть ате що мент тащей синій нагородіть його бо це норма
01 Квітня 2018, 13:28
того поліцейського і начальника столярчука нахуй але ж він все хвалиться що він може всіх вигнати а сам залишиться бо в нього друг є в міністерстві громадськість на що ви дивитесь минулого року такеж саме чепе було
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024