У Ківерцівському районі боряться з кором

14 Квітня 2018, 15:55
1699

У п'ятницю, 13 квітня 2018 року, під керівництвом першого заступника голови РДА Юліана Таранчука за участі керівника апарату районної державної адміністрації Зої Радюк, запрошених представників районних служб, відбулось чергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це йдеться на сайті РДА.

У ході засідання обумовлено ситуацію в районі із захворюваністю на кір. Лікар Ківерцівського районного лабораторного відділення ДУ «Волинський обласний центр міністерства охорони здоров’я України» Ярослав Комариця поінформував, що станом на 10 квітня 2018 року спалах кору трьох осіб у селі Кадище. Усі захворілі, це особи ромської національності є прибулі з Закарпатської області. Причинами, що сприяли виникненню спалаху стали відсутність імунітету проти кору у захворілих, тісний контакт між ними внаслідок проживання в одному будинку.

З метою недопущення заносу інфекції в дитячі колективи направлено рекомендації щодо доцільності тимчасового відсторонення контактних з хворими на кір учнів від навчання в ЗОШ. Проведено аналіз імунного статусу дітей проти кору в с. Кадище. Встановлено, що з 144 обстежених, 127 – щеплені, 17 – ні по причині відмови. Проведено санітарно-освітня робота з населенням щодо профілактики кору, щеплено станом на 26 березня 2018 року ще четверо дітей,

За результатами обговорення даного питання комісією прийнято ряд рішень серед яких: проведення своєчасного епідрозслідування випадків/вогнищ кору, забезпечення проведення щеплень дітям, в тому числі від кору, проведення активної імунізації дітей – за необхідності створювати тимчасові пункти щеплень на базі навчальних закладів та сприяти активній участі педагогічних працівників у саносвітній роботі з імунізації проти кору в Ківерцівському районі та рекомендовано дотримуватись інших попереджувальних, вживати профілактичних заходів, серед яких проведення широкої роз’яснювальної роботи в районних ЗМІ та через спілкування із населенням.

Разом з тим в медичних та освітніх установах необхідно неухильно дотримуватись наказів МОЗ України «Про удосконалення проведення профілактичних щеплень в Україні» та «Про затвердження Інструкції щодо організації епідеміологічного нагляду за кором».

На нараді
На нараді

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром