До уваги ківерчан: бережіться кліщів

15 Квітня 2018, 10:30
1828

Квітень і травень  пік активності кліщів. То ж будь-який виїзд на природу потенційно небезпечний через ризик підхопити паразита. 

По деревах кліщі не лазять. Вони живуть у землі та у траві. У зоні ризику ділянки тіла, де шкіра особливо тонка. Це – шия, місця за вухами та ділянка під пахвами, - йдеться у сюжеті 12 каналу

У лікарів-хірургів луцької поліклініки №2 минулий рік був спекотним. Пацієнти звертались після невдалих самостійних спроб видалити комаху.



Небезпека полягає в тому, що укус кліща безболісний. Вкушена людина нічого не відчує. Лікарі рекомендують обирати закритий одяг для весняних пікніків. 

Також зазначають, що часто кліщів відлякує запах парфумів і ароматичних масел. Якщо ж кліщ вже причепився, медики радять не витягувати комаху самостійно. 

Довідково:

Волинян атакують іксодові кліщі, які є переносниками близько півтора сотень різних збудників хвороб. Небезпечні ще й тим, що можуть переносити важкі хвороби - енцефаліт та хворобу Лайма. Зафіксовані і летальні випадки. Тож лікарі радять після пікніків оглядати один одного.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром