У школах Ківерцівщини не дотримуються пожежної безпеки

23 Квітня 2018, 09:13
Перевірка пожежної безпеки у навчальних закладах 1985
Перевірка пожежної безпеки у навчальних закладах

Фахівці наглядово-профілактичної діяльності Управління ДСНС у Волинській області здійснили перевірку 31 об’єкту з масовим перебуванням людей з метою визначення стану їх пожежної безпеки.

Про це повідомляють у прес-службі волинських рятувальників.

Зокрема, в дошкільних закладах «Сонечко» у м. Рожищі дерев’яні конструкції горища  не оброблені вогнетривким розчином, відсутня система блискавкозахисту та протипожежні двері у приміщення електрощитової, у ДНЗ с. Бубнів Володимир-Волинський району  та дошкільному навчальному закладі с. Хорів Локачинського району відсутня система протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, не проведений замір опору ізоляції та дерев’яні конструкції горища не оброблені вогнетривким розчином, у  дитячому садочку  «Струмочок», що у с. Рудня та «Пролісок», що у с. Стара Гута, а також ДНЗ у селі Смоляри Старовижівського району, дерев’яні конструкції горищ не піддані вогнезахисному оброблянню; з’єднання жил проводів і кабелів електромережі здійснюються методом «скручування»; не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання; не проведено випробування блискавкозахисту на контур заземлення;приміщення  не обладнано системою автоматичної пожежної сигналізації; не в повній мірі приміщення забезпечені вогнегасниками; та не проведено технічний огляд наявних вогнегасників, у ДНЗ с. Покащів  і с. Метельне Ківерцівського району на території відсутнє зовнішнє протипожежне водопостачання; не проведено обробку дерев’яних конструкцій горищ засобами вогнезахисту; будівлю садочків не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією.

У загальноосвітніх закладах ситуація теж потребує покращення. Так, у  школах села Битень Ковельського району, с. Радошин, Ковельського району, с. Припять  Шацького району, с. Смідин та с. Паридуби,  Сьомаки, Рудня, Любохини, Смолярі, Стара Гута Старовижівського району, с. Скиби, Бірки, Запілля, Городнє Любомльського району, с.Хорів, Старий Загорів Локачинського району,  с. Личани та Мощаниця Ківерцівського району не проведені обробки дерев’яних конструкцій горищ засобами вогнезахисту; будівлі НВК не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією; пристрої від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів не відповідають вимогам.

За наявні порушення вимог чинного законодавства у сфері пожежної безпеки фахівцями цивільного захисту складено 25 протоколів про притягнення керівників громадських закладів до адміністративної відповідальності, готуються документи для подання позовних вимог щодо припинення експлуатації двох об’єктів.

Перевірки стану пожежної безпеки об’єктів з масовим перебуванням людей в області триватимуть.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024