Для старшокласників Цуманської ОТГ провели семінар щодо їх права та обов’язків у розвитку громади

20 Квітня 2018, 08:25
1262

Нещодавно у Цуманській громаді стартував проект «Запровадження ефективних майданчиків комунікації влади та громади». Він має на меті створити умови для ефективного діалогу між владою та громадою. План співпраці включає курс для старшокласників, як майбутнього громади.

У п’ятницю 13 квітня 2018 року у смт. Цумань відбувся перший навчальний семінар для школярів «Мої права та обов’язки у громаді, де я живу». Таких семінарів буде проведено три, що дасть змогу охопити більше учнів громади.

Молоді та амбітні учасники одразу продемонстрували рішучість намірів та позитивний настрій щодо розвитку громади та власної участі у її розбудові. В ході роботи старшокласники аналізували реальну ситуацію в громаді щодо питання активності молоді та напрацьовували ідеї, чому важлива активна громадська позиція, та, як на їхню думку, можна її розвивати. На семінарі розглядали теми різних проявів громадської активності, можливості молодим людям бути включеними у процеси розвитку громади.

Приємним відкриттям для організаторів став рівень обізнаності та включеності учасників. Учні 9 класу вже на постійній основі займаються питаннями екології, агітації здорового способу життя, є учасниками більшості олімпіад, мають досвід міжнародного обміну з поляками та одного разу написали колективне звернення на ім’я голови громади по питанню реставрації пам’ятника, на що отримали позитивну відповідь та відповідні дії влади.

Спілкувалися на теми гендерної рівності, можливостей та обов’язків дівчат та хлопців в усіх сферах громадського та приватного життя, виходячи із їх прав та обов’язків і разом дійшли висновку, що існують рівні можливостей проявляти свою позицію та активність у розбудові громади.

Щоб посприяти розвитку підростаючого покоління, тренер заходу підготувала матеріали про різноманітні можливості для підлітків: розповіла про ресурсні центри, про можливості для членів громадських або волонтерських організацій, про програми молодіжних обмінів, про тренінги та гранти тощо.

Присутнім на семінарі запропонували спробувати свої сили та стати лідерами молодіжної ради.

«Кілька бажаючих на сьогодні досить непогана, маємо надію втілити плани у реальність».

Заходи відбуваються в межах реалізації проекту «Запровадження ефективних майданчиків комунікації влади та громади», що реалізується ГО «Волинський Інститут Права» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.










 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024