В Ківерцях досі функціонують заборонені законом азбестоцементні труби

22 Квітня 2018, 11:00
Фото ілюстративне 3703
Фото ілюстративне

Ківерцівська районна рада звернулася до вищого керівництва країни щодо заміни у місті азбестоцементних труб, які заборонили використовувати ще у 2012 році. Замінити їх обіцяють до кінця поточного року.

Про це йдеться на сайті Ківерцівської райради.

Враховуючи той факт, що впродовж тривалого часу гостро стоїть проблема у місті Ківерці щодо заміни азбестоцементних труб у централізованій системі водопостачання, 18 серпня 2017 року Ківерцівська районна рада прийняла звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури України, ПАТ «Українська залізниця», яке було ініційоване та підготовлене головою постійної комісії з питань сільського господарства, земельних відносин, екології, охорони навколишнього природного середовища ініціативи Ігорем Мисковцем.

На його депутатське звернення щодо якості питної води, яка надходить місцевим жителям по вказаних  трубах водогону, Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повідомила, що відповідно до Державних санітарних норм і правил «Про безпеку і захист працівників від шкідливого впливу азбесту і азбестомістних матеріалів» використання амфіболовихазбестів (тонковолокнисті мінерали групи амфіболів) на території України забороняється.

Поряд з цим у місті Ківерці по вулиці Незалежності досі функціонує відрізок азбестоцементних труб, які щодня постачають воду жителям міста. 

Так як ПАТ «Укрзалізниця»  восени 2017 року запевнила, що роботи по заміні цих труб заплановані на 2018 рік, Ігор Анатолійович повторно звернувся з відповідним зверненням, на яке надійшла відповідь. Згідно з нею заміну азбестоцементних труб планують закінчити до кінця 2018 року.

Депутатське звернення Ігоря Мисковця
Депутатське звернення Ігоря Мисковця

«Маю звичку доводити розпочате до логічного завершення. Тому направив звернення до Укрзалізниці в якому просив повідомити чи включено в план капітального ремонту на 2018 рік заміну азбестоцементних труб по вул. Незалежності в м. Ківерці, а також в якому місяці 2018 року будуть проводитися відповідні роботи. Ось таку отримав відповідь, що ж побачимо чи здержать слово», – пише на своїй сторінці Ігор Мисковець.

Відповідь ПАТ «Українська залізниця» на на депутатське звернення
Відповідь ПАТ «Українська залізниця» на на депутатське звернення

Читайте також:

Ківерці: вимагають заміни водопостачальних труб, які шкодять здоров'ю

Справу про Ківерцівські азбестоцементні труби розглянуть у міністерстві

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024