Розслідування The Guardian: яку глобальну змову проти Тимошенко розкрила американська прокуратура

23 Квітня 2018, 19:08
Юлія Тимошенко 1240
Юлія Тимошенко

Упродовж багатьох років проти Юлії Тимошенко велася глобальна дискредитаційна кампанія за допомогою таємних медіа-операцій, яка мала на меті створити негативний образ політика як у світі, так і в Україні. Нещодавно сенсаційні документи з розслідування американської прокуратури у справі Пола Манафорта опублікувало одне з найавторитетніших видань світу – британська газета The Guardian. Документи проливають світло на те, як маніпулювали свідомістю українців і штучно створювали негативний образ Юлії Тимошенко.

Замовником дискредитаційної кампанії, за даними видання, була кланова система України на чолі з Віктором Януковичем, а виконавцем – його колишній піарник Пол Манафорт.  Як свідчать документи, оприлюднені The Guardian, на кампанію з компрометації Тимошенко режим Януковича витратив 75 млн доларів (2 250 000 000 грн), сліди від яких знайшли на офшорних рахунках Пола Манафорта. Лише за рік кампанії американські лобісти, що виконували замовлення режиму Януковича, розмістили у закордонних ЗМІ більше ніж 2000 матеріалів, які мали на меті «очорнити» лідера «Батьківщини».

Стратегія, зокрема, полягала у поширенні кремлівськими ботами у медіа та соцмережах фейків про Юлію Тимошенко. Цим займався спеціальний створений експертно-аналітичний Центр дослідження країн колишніх соціалістичних Радянських республік (CXSSR). Цікаво, що сам центр CXSSR знаходився у Відні, а сайт центру – на сервері у Москві.

У звітах, опублікованих The Guardian, фігурують прізвища екс-нардепа від Партії регіонів Інни Богословської, екс-міністра закордонних справ Костянтина Грищенка та багатьох експертів, які брали участь у глобальній кампанії з дискредитації Юлії Тимошенко.

The Guardian зазначає, що у кампанії Манафорта-Януковича проти Юлії Тимошенко містяться  перші спроби використання кремлівської «фабрики ботів». Саме на справі Тимошенко Кремль відточував нові технології, які він використовує і сьогодні. З  типовими маніпуляціями, що містяться в плані інформаційної атаки на Тимошенко, Україна згодом зіткнулася під час російської агресії та інформаційної війни. Сенсаційне розслідування, опубліковане британським виданням The Guardian, доводить, що вся негативна інформація щодо Юлії Тимошенко виявилась банальним обманом.

Повний текст читайте тут: https://daily.rbc.ua/ukr/show/rassledovanie-the-guardian-kakoy-globalnyy-1523537976.html

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024