Лучанка захворіла після укусу кліща в Озерці

04 Травня 2018, 13:03
Сезон кліщів 1377
Сезон кліщів

На Волині зареєстрували випадок захворювання на кліщовий лаймбореліоз. Лучанка захворіла після відпочинку у лісі.

Епідеміологи встановили, що перебуваючи на відпочинку в кінці квітня у лісі (поблизу села Озерце Ківерцівського району), мав місце укус кліща. Кліща видалено самостійно. Через добу з’явились характерні для лаймбореліозу симптоми: еритема і припухлість шкіри на місці укусу кліща та головний біль.  З приводу зазначених скарг, хвора звернулась в обласну інфекційну лікарню, де госпіталізована з діагнозом лаймбореліоз, ‒ повідомляють у Волинському лабораторному центрі.

Враховуючи зазначене, епідеміологи ще раз наголошують про актуальність заходів профілактики кліщового лаймбореліозу при відпочинку на природі, відвідуванні парків, скверів, дачних масивів та особливо лісу.

При виході на природу варто використовувати репеленти та відповідно одягатись. А при поверненні з місць відпочинку проводити само- і взаємоогляд відкритих ділянок тіла, одягу та речей. При наявності кліща на тілі для його ефективного видалення та відповідної консультації ‒ негайно звернутись до лікувальної установи за місцем проживання.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024