Прилуцьке: вкрадений трактор заховали в ріпаку

04 Травня 2018, 14:27
Суд виніс вирок 1814
Суд виніс вирок

Двоє чоловіків, які викрали трактор з подвір’я у селі Прилуцьке Ківерцівського району та ховали його у ріпаку, отримали по 2 та 3 роки умовного покарання.
Про це йдеться у вироку Маневицького районного суду Волинської області від 22 квітня, – пише ІА Волинські новини.
Як вдалося встановити під час судового засідання, 11 травня 2017 року двоє обвинувачених, за попередньою домовленістю між собою, прибули до подвір’я на вулиці Богуна, 1 у селі Прилуцьке Ківерцівського району, звідки шляхом буксирування, а в подальшому - запуску двигуна трактора «ХТ-304» поїхали через поле та заховали його у рослинах ріпаку між селом Гаразджа Луцького району та селом Борохів Ківерцівського району, попередньо знявши з нього акумулятор.
На наступний день обвинувачені з метою подальшого транспортування трактора, яким незаконно заволоділи, приїхали автомобілем «Volkswagen Passat», а також вантажним автомобілем «Renault Master», приїхали у місце, де залишили викрадений транспортний засіб, однак вчинити подальше транспортування трактора не встигли, оскільки були затримані працівниками поліції.
Таким чином обвинувачені нанесли потерпілому матеріальної шкоди на суму 56 тисяч гривень. Вони визнали свою вину та не оспорювали фактичних обставин злочину.
Відтак, суд визнав їх винними та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років кожному, одна на підставі ст. 75 КК України звільнив від відбування покарання, якщо вони не вчинять нового злочину протягом 2 та 3 років відповідно.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024