Ківерчани придбали 14-й бригаді авто для розвідки

07 Травня 2018, 11:00
2469

Волонтери центру «Серце патріота» вчергове вирушили на Донбас, аби доставити військовослужбовцям гуманітарну допомогу. Цього разу, окрім звичних солодощів, ліків, дитячих малюнків, оберегів, засобів гігієни та маскувальних сіток, вони передадуть бійцям 14-ї бригаді ще й автомобіль для розвідки.

Про це пишуть Волинські Новини.

Представники центру відправилися на схід 6 травня. Вони вирушать до п’яти підрозділів Донецької та частково Луганської областей.

Депутат Луцької міської ради від фракції УКРОП, засновник волонтерського центру «Серце патріота» Сергій Балицький розповів, що ківерцівська громада спільними зусиллями придбала автомобіль – Volkswagen Passat.


 

«Звідти, аби не їхати порожніми, ми заберемо на ремонт автомобіль капеланів. Також веземо ті речі, які просили хлопці: сітки, холодильники, запчастини, гуму, смаколики тощо. Їдемо в Бахмут, Попасну, Станицю Луганську…» – сказав Сергій Балицький. Та додав, що до збору допомоги постійно долучаються небайдужі, які також готують посилки військовим.


 

Як зазначив, поїздка орієнтовно триватиме 4–5 днів, адже потрібно заїхати в усі підрозділи, аби доставити передачі та дізнатися, що ще потрібно привезти бійцям під час наступної поїздки.

Сергій Гетьманчук із Ківерців розказав, що до них звернулися земляки, які зараз за контрактом служать у 14-й окремій механізованій бригаді, з проханням допомогти із малогабаритним транспортом.

«Спілка воїнів АТО, волонтери, небайдужі ківерчани зібрали кошти протягом тижня. Ми знайшли машину на території України, купили й відремонтували її. Потреба в автомобілях на передовій є. Армія забезпечує великогабаритні машини. А ця йде в наш підрозділ, де її використовуватимуть для розвідки. Саме такий автомобіль хлопцям і потрібний – невеликий, мобільний», – зауважив Сергій Гетьманчук.



 

 

Традиційно учні з луцької школи № 11, гуртків юнацької бібліотеки та навчальних закладів усієї області передали бійцям малюнки-обереги. А маскувальні сітки зробили представники Княгининівської громади, Прилуцького та колектив школи № 11.



 

Ветеран АТО Руслан Кашаюк поділився, що під час поїздки для духовної реабілітації, організованої для військовослужбовців із різних куточків України, він відвідав містечко Меджугор'є в Боснії та Герцеговині.

«Там являлася і досі являється Божа Матір, а духовна реабілітація включала молитви. І от дівчата звідти передали мені для бійців на сході розарій, прапор із Богородицею та молитовники, аби та молитва берегла їх», – зазначив Руслан Кашаюк.






 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024