Ближче до серця: ківерчан закликають носити «Мак пам’яті»

07 Травня 2018, 17:08
Юні рукодільники виготовляють «Мак пам’яті» 2145
Юні рукодільники виготовляють «Мак пам’яті»

У День пам'яті та примирення та в День перемоги над нацизмом кожен мусить вдягнути «Мак пам’яті».

Про це йдеться на сайті РДА.

Наближається День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Більше ста років квітка червоного маку вважається світовим символом пам’яті жертв військових конфліктів, починаючи з Першої світової війни, а згодом жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів.

До Всеукраїнської акції «Мак пам’яті» долучилися заклади освіти та культури району. Стилізовані червоні маки, виготовлені школярами та педагогами, працівниками клубних учтанов, будуть вручені усім учасникам районних заходів до День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

«Традиційно учні Прилуцької ЗОШ готуються до відзначення Дня ппам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. На тематичних уроках переглядаємо фільми про Другу світову війну. Школярі прибрали та впорядкували памятний обеліск, відвідали ветеранів, учасників українського визвольного руху», – розповідає педагог школи Марія Королік.

Керавництво району закликає жителів Ківерцівщини вшанувати пам’ять про загиблих у Другій світовій війні Всеукраїнською акцією «Мак пам’яті», 8-9 травня доповнити свій одяг червоним маком, розмістивши його на одязі, якомога ближче до серця.

1
«Мак пам’яті» від прилуцьких школярів
«Мак пам’яті» від прилуцьких школярів

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024