Як застерегтися від пожежі: ТОП 6 порад від ківерцівських рятувальників

08 Травня 2018, 10:40
Пожежа в лісі - біда 6399
Пожежа в лісі - біда

Шановні волиняни! У суху спекотну погоду значно збільшується ризик виникнення пожеж в екосистемах, головним чинником яких є людська необережність при поводженні з вогнем.

Обов’язком кожного волинянина у літній пожежонебезпечний період є захистити від руйнівної сили вогню природні багатства нашого краю – ліси та торфовища, – закликають працівники Ківерцівського районного відділу Управління державної служби надзвичайних ситуацій.

Для цього кожен повинен неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки: не розкладати багаття у лісах, на торфовищах, утриматись від куріння чи користування відкритим вогнем у цих місцях.

1. Перебуваючи на відпочинку за містом, господарюючи на присадибних ділянках, прибираючи на прилеглих територіях установ, підприємств та організацій завжди дотримуйтесь правил пожежної безпеки.

2. Пам’ятайте: згідно зі ст. 77 та 77(1) Кодексу України про адміністративні правопорушення за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, уздовж залізниць, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим небезпечним способом передбачено штрафи від 5 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

3. Вирушаючи до лісу на відпочинок, обирайте спеціально визначені місця – рекреаційні зони. Подбайте про те, щоб обкопати багаття по периметру, а непогашений вогонь не залишайте без нагляду.

Відпочивайте з вогнем правильно
Відпочивайте з вогнем правильно

 

4. Пам’ятайте, що кинуті на сонячній галявині пляшка чи шматок скла фокусують сонячне проміння і здатні спрацювати як запалювальні лінзи, спричинивши пожежу. Тому ідучи з лісу, обов’язково прибирайте за собою сміття!

5. Закликаємо водіїв: не викидайте на узбіччя непогашені сірники та цигарки, адже у суху спекотну погоду пожежа може трапитися навіть від найменшої іскри.

6. Якщо Ви помітили пожежу, що розгоряється, спробуйте загасити її гілками дерев, піском чи залити водою. Якщо ж не вдається впоратися самотужки, терміново телефонуйте за номером 101!

«Закликаємо усіх волинян берегти довкілля, рідний край і його багатства!» – звертаються до ківерчан вогнеборці.

Вогонь - небезпека для природи
Вогонь - небезпека для природи

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром