Ігри для розвитку дитини: що краще обрати?

15 Травня 2018, 11:02
1771

Мабуть, усі батьки мріють про те, щоб їхня дитина росла розумною, ерудованою та всесторонньо розвинутою. Тому вони витрачають багато часу на пошук найкращих іграшок: таких, які б виконували не лише розважальну функцію, а й навчали малюка новому. Мабуть, найкраще з цим можуть впоратись пазли та конструктори. Вони є одночасно цікавими, корисними та коштують зовсім недорого. Тож давайте сьогодні поговоримо про те, як правильно обрати пазли та конструктор, щоб ці іграшки точно сподобались ваші дитині. Ми підготували для вас корисні поради.

Чого можна навчитись за допомогою пазлів?

Головоломки-пазли допомагають розвивати логічне мислення, посидючість, концентрацію уваги. Складаючи цікаву картинку з багатьох деталей, дитина весело та захоплююче проводить час. Але щоб вибір пазлів був по-справжньому вдалим, врахуйте наступне:

  • Їх складність. Чим більше частин – тим важче буде скласти такий пазл. Для найменших дітей, варто обирати головоломки з якомога меншою кількістю частин.

  • Вікове обмеження, яке вказане на коробці. Якщо таких даних немає – краще уточніть їх в продавця. Інакше пазл може виявитися або занадто складним, або навпаки – занадто простим для дитини.

  • Тематику. Серед величезного асортименту пазлів легко вибрати головоломку із зображенням, яке найбільше сподобається вашій дитині. Обов’язково при цьому зверніть увагу на її вподобання та хобі.

Вдало обраний пазл матиме всі шанси перетворитися на улюблену іграшку вашого малюка.

Що врахувати при виборі конструктора?

Другий вид розвиваючих іграшок, про які ми сьогодні поговоримо, це конструктор. Лідером в світі конструкторів є всім відомий «Лего» - якісний та цікавий. Його перевага – у величезному асортименті. Серед величезного різноманіття серій, можна обрати оптимальний набір для хлопчиків та дівчаток будь-якого віку.

З допомогою конструктора, дитина навчиться:

  • Логічно мислити;

  • Добре концентруватися на завданні, яке виконує;

  • Проявляти фантазію та креативність.

Як і у випадку з пазлами, обираючи конструктор, варто враховувати вік дитини – інакше набір може бути надто складним. Для найменших малюків обирайте конструктор без дрібних деталей: він буде найбільш безпечним для дитини.

Де можна придбати ігри для розвитку дитини?

Завітати за пазлами та конструкторами можна в звичайний іграшковий магазин. Але якщо ви не хочете витрачати на це багато часу – замовляйте ігри в інтернеті. До прикладу, чудовий асортимент знайдете тут: https://www.booklya.ua . Замовляти ігри онлайн – це дуже зручно та швидко.

Обираючи ігри для дитини, особливу увагу приділяйте їх якості: вони мають бути виготовленими із якісних, безпечних матеріалів, не мати у своєму складі шкідливих барвників. Тому тут ліпше занадто не економити: зазвичай, дуже дешеві ігри не відповідають належним стандартам якості та не проходять сертифікації.

Бажаємо вдалого вибору!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024