На Ківерцівщині пройшов православний дитячий фестиваль

20 Травня 2018, 12:00
1462

Вже другий рік  поспіль з благословення преосвященнійшого Нафанаїла єпископа Волинського і Луцького відбувся Пасхальний дитячий  фестиваль дітей недільних шкіл  парафій Ківерцівського благочиння, який співпав із святкуванням Дня Матері. Проведений захід відбувався на природі у лісі, поблизу села Карпилівка та селища Цумань.

Організаторами були молодь та прихожани Свято-Покровського храму селища Цумань та Свято-Петро-Павлівського храму села Карпилівка на чолі зі своїми настоятелями протоієреєм Михаїлом Кулакевичем та ієреєм Олександром Шинкаруком, – йдеться на сайті цуманського Свято-Покровського храму УПЦ.

Розпочалося свято зі спільної молитви, яку очолив благочинний Ківерцівського округу протоієрей Олександр Кондратюк. Щиро звучала молитва дітей та священиків за найрідніших – наших матерів. Цьогоріч на таке дійство зібралося майже 300 учасників. Це вихованці недільних шкіл міста Ківерці, селищ Цумань та Олика, сіл Мительно, Карпилівка та Залісоче.

Після спільної молитви розважати дітей взялися клоуни Кльопа та Болік. Вони роздали присутнім номерки, які в кінці свята розігрувалися в лотереї.  Багато хто отримав подарунки.

Гостями свята були студенти Волинської Духовної Семінарії та  ієрей Віктор Мартинюк, які виступом пантоміми привітали всіх присутніх.

Окрасою дійства став виступ дитячого хору Петро-Павлівського Храму села Карпилівка, які виконали пісню про мамину молитву.

Також на учасників чекали станційні ігри, де вони виконували завдання, а також перевіряли їх знання Закону Божого. Кожен мав змогу прийняти участь у майстер-класах та зробити своїми руками сувеніри для рідних матусь. Найстарші учасники грали в волейбол, а найменші розважалися на батуті.

Молодіжка міста Ківерець «Крок» з протоієреєм Андрієм Яковлюком також представили для присутніх декілька концертних номерів.

Потім священики провели духовну бесіду про плоди Святого Духа, адже в скорому часі ми будемо відзначати свято П’ятидесятниці.

Святкування добігало свого завершення. Всіх присутніх пригостили смачним обідом, а дітей ще й почастували солодким морозивом. Віримо,що кожен поніс у свої домівки не тільки сюрпризи для мам, а й молитовну Пасхальну радість.І кожен наповнив своє серце теплом та любов’ю, якою зуміли наповнити дитячі серця  організатори духовного та веселого дійства.








 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024