Запрошують на екскурсію «Спадщина Радзівіллів та Цуманська пуща»

21 Травня 2018, 13:30
1960

Запрошуємо прийняти участь в одноденній екскурсії територією Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща», що відбудеться 26 травня. Під час мандрівки ми плануємо ознайомитись з історико-культурною спадщиною князів Радзівіллів та їх лісовими володіннями, які наразі входять до складу національного парку «Цуманська пуща».

Екскурсія відбуватиметься в форматі автопоїздки та піших виходів, – йдеться на сторінці Ківерцівського національного парку.

Реєстрація за посиланням https://goo.gl/forms/lfBnsPxPD8MyJvoA2

Зокрема, оглянемо цікаві архітектурні пам’ятки в смт Олика, що була тривалий час резиденцією Радзівіллів, цінні ялинові насадження віком до 100 років, які розкинулись на мальовничих пагорбах урочища Культура, відвідаємо водне джерело в заплаві річки в с. Грем’яче, проектовану екологічну стежку на заліснених терасах водосховища на річці Путилівка поблизу с. Мочулки, що є найбагатшим за видовим складом місцем колоніального гніздування птахів на території парку. Завершимо екскурсію на рекреаційному пункті «Холодок», де розпалимо вогнище, приготуємо чай, пообідаємо. Під час відпочинку біля вогню ви почуєте цікаві розповіді про природні скарби Цуманської пущі. На завершення відвідаємо «Тунель закоханих» в смт Клевань.

Маршрут: Луцьк - історико-культурний комплекс в смт Олика – урочище «Культура» - природне джерело в с. Грем’яче - колонія водоплавних птахів на водосховищі річки Путилівка – «Тунель закоханих» в смт Клевань – м. Луцьк

Маршрут переважно буде у вигляді автоекскурсії з елементами пішого походу. Піша частина – прогулянка по лісовому масиву в урочищі Культура (7-10 км) та прогулянка по терасам водосховища (до 1 км).

Для доїзду до точки старту та повернення до Луцька буде замовлено бус. Виїзд о 8:00 з Луцька, повернення назад о 19:00. (Час може бути скоригований, прохання стежити за інформацією в події або звертатись за телефоном).

Місце збору буде повідомлено зареєстрованим учасникам.

Для того, щоб прийняти участь у заході, прохання заповнити гугл-форму - тільки таким чином ви реєструєтесь на захід https://goo.gl/forms/lfBnsPxPD8MyJvoA2

ОБМЕЖЕННЯ ПО КІЛЬКОСТІ ЛЮДЕЙ (пасажирів буса) - 16 ОСІБ !!!! 
ВІКОВЕ ОБМЕЖЕННЯ – учаснику має виповнитися 18 РОКІВ на момент проведення!

Для участі в заході буде відібрано перші 16 осіб, які зареєструються! Решта зареєстрованих осіб потрапляє у резервний список, що буде використаний у разі відмови когось із основного списку (в порядку черги).

Екскурсія безкоштовна, але будуть організаційні витрати – вартість проїзду, харчування на пікніку в рекреаційному пункті «Холодок». Вартість проїзду бусом та організаційних витрат буде розподілена між учасниками, в залежності від кількості зареєстрованих людей (до 150 грн.). 

З собою необхідно мати (обов’якове спорядження):

  • Міцне і зручне взуття, розношене; 
  • «Польовий» одяг відповідно до погодніх умов (дощовик, головний убір);
  • Туристичний коврик, карімат або покривало ;
  • Індивідуальні ліки, пластир від натирання;
  • Вода питна, 1 л;
  • Кружка (пити чай на привалі)
  • Термос з кавою/чаєм, бутерброди, сало, сосиски (буде можливість посмажити на вогнищі), солодощі для кишенькового харчування – карамельки, батончики, тощо.
  • Антимоскітні засоби (цьогоріч в лісі багато комарів) !!!
  • Хороший настрій :)


Наявність НЕ обов’язкова, але бажана:

  • Будь-яка оптика для спостереження (бінокль, монокль, підзорна труба, тощо);
  • Засіб фотофіксації птахів. Фотоапарат з хорошим зумом або дзеркальна цифрова камера.

Телефони для довідок або пишіть повідомлення в ФБ:
Савчук Павло 0503782499 профіль в ФБ https://www.facebook.com/profile.php?id=100001385592218
Грицюк Юлія 0989783064 профіль в ФБ https://www.facebook.com/yuliamrija

Увага! Слідкуйте за анонсами та оновленнями події, можливі зміни !

Будемо вдячні за ваші благодійні внески для допомоги природоохоронній роботі парку «Цуманська пуща», які можна перекинути через Приват 24.

Реквізити благодійного рахунку:
Назва підприємства - Ківерцівський НПП «Цуманська пуща», ЄДРПОУ- 40025214, р\р 31252320192125. Управління Державної казначейської служби України у м.Київ МФО 820172 Призначення платежу: Благодійний внесок. Адреса - 45200, Волинська обл., м. Ківерці, вул. Незалежності, 20 № телефону - (03365) 4-03-33, ПІБ директора - КВАЧ ІГОР СТЕПАНОВИЧ. Рішення №1603054600269 від 14.12.2016 р. внесено до реєстру неприбуткових установ та організацій.

Цуманська пуща
Цуманська пуща

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024