Бібліотека має бути інформаційним центром: у Ківерцях пройшов семінар-практикум для бібліотекарів

01 Червня 2018, 13:00
Під час семінару 2122
Під час семінару

У вівторок, 29 травня, в Ківерцівській районній бібліотеці для дітей відбувся обласний семінар-практикум заступників директорів центральних бібліотечних систем по роботі з дітьми на тему: «Бібліотека – знання – успіх: інформаційні сервіси на допомогу розвитку особистості дитини».

Про це йдеться на сайті Кііверцівської РДА.

Учасників семінару привітали вихованці зразкової театральної студії «Мельпомена» (керівник – Валентина Гоманюк) Ківерцівського ЦДЮТ.

Відкрила семінар-практикум Наталія Граніч – директор Волинської обласної бібліотеки для дітей. В роботі семінару взяли участь голова районної ради Василь Хмілевський,  завідувач сектору культури і туризму районної державної адміністрації Галина Слатініна.

«Книга – це невеличке віконце, через яке видно весь світ. Саме починаючи зі школи та бібліотеки для дітей розпочинається любов до книги. У районній комунальній власності перебуває 42 бібліотечних заклади. Районна влада підтримує та всіляко сприяє їх роботі. Зі створенням двох ОТГ на території району 10 бібліотек у 2017 році передано об’єднаним громадам», – зазначив у виступі голова райради Василь Хмілевський.

«Ківерцівщина радо вітає учасників семінару. Досвід роботи наших бібліотекарів великий, постійно впроваджуються нові інформаційні технології. Крокуючи в ногу з часом, звичайно, не збуваємо про головне - книги. Любов до книги, до читання набувається з дитинства», – зауважила  завідувач сектору культури і туризму Галина Слатініна, акцентуючи увагу на роботі районних книгозбірень. 

Директор Центральної бібліотеки Ківерцівської районної централізованої бібліотечної системи Любов Михальчук відзначила, що сучасна бібліотека повинна бути своєрідним інформаційним центром, а не як колись –хата-читальня. На даний час районна бібліотечна система посилено працює над створенням публічних бібліотек, вишукуючи інноваційні шляхи та послуги. Лише запровадивши нові методи роботи, бібліотеки матимуть шанс на існування.

Учасники семінару після практичної частини відвідали бібліотеку та музей академіка Михайла Кравчука у селі Човниця й бібліотеку-філію в селі Тростянець, де обмінялися досвідом роботи.

Побіля дитячої бібліотеки в Ківерцях
Побіля дитячої бібліотеки в Ківерцях

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024