Юних ківерчан вчили бути лідерами

09 Червня 2018, 13:00
1305

Із 4 по 6 червня 2018 року традиційно проходила Літня школа лідера, організована відділом освіти та сектором у справах молоді та спорту Ківерцівської райдержадміністрації. 

Про це йдеться на сайті РДА.

В рамках занять Школи лідери 19 шкіл району мали змогу взяти участь у тренінгу організаторської майстерності, який провела методист РМК Наталія Гмитрук.


 

В ході тренінгу присутні взяли участь у групових  завданнях, обговоренні важливих для навчальних закладів проблем, цікавих руханках, мозкових штурмах.  Впродовж першого дня занять лідери змогли побувати на майстер-класі із надання першої допомоги потерпілому, який продемонстрували члени дитячої громадської організації «Тивер» на чолі із тренером Юрієм Тананайським. Активісти шкільного життя включилися у майстер-клас, опановували необхідні кожному навички. Родзинкою, як зазвичай, був лідерський вік-енд.


 

Цьогоріч 20 учнів із різних шкіл Ківерцівського району відвідали поле Берестецької Битви. Екскурсія розпочалась із музею із унікальними експонатами, добутими під час розкопок. Молодь пройшла у старий Михайлівський храм 17 ст., збудований без жодного гвіздка, спустилася у підземелля до останків воїнів, що впродовж чотирьох віків виорювали селяни навколишніх сіл на Берестецьких полях. Відвідали Свято-Георгіївський храм, унікальний своїм зовнішнім іконостасом. Пройшли по полю битви до сучасної скульптурної композиції, що присвячена полеглим козакам та селянам-повстанцям.

У селі Острів піднялися до колишнього острова Гайок та старих козацьких могил. А потім - по скошеній доріжці лугу дійшли до заповідного місця останнього бою козака-героя, де стоїть простий дерев'яний хрест та ніколи не заростає і не всихає вода озерця. Екскурсія видалася не тільки пізнавальною, але й цікавою.


 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024