У Ківерцівському лісгоспі планують висадити екзотичні дерева

16 Червня 2018, 14:00
2470

На території Ківерцівського лісового господарства лісівники хочуть посадити екзотичні породи дерев.

Про це розповідає Борис Бабеляс  голова Волинської обласної організації Товариства лісівників України.

На сьогодні спеціалістами лісового відділу обласного управління разом із німецькими колегами із землі Бранденбург розробляється спільний українсько-німецький проект, за яким на 60 гектарів у Ківерцівському лісгоспі за системою поступових рубок (штучного утворення вікон або у природних вікнах) лісівники хочуть уводити горіх чорний та дугласію. 

Борис Бабеляс
Борис Бабеляс

 

«Наразі, окрім модрини європейської і дуба червоного, у нас практично відсутній досвід та відповідні напрацювання щодо вирощування деревних порід, які б мали в подальшому здорову конкуренцію із традиційними місцевими породами», – розповідає пан Борис.

Лісівник зізнається, уже за п’ять-вісім років буде видно, як вони поведуть себе у наших типах умов місцевиростання. Проте є й інші породи, з якими маємо експериментувати і вводити їх у лісонасадження.

«Час не жде. Краще за десять років мати результат, аніж опинитися перед дилемою – якими породами забезпечувати стале лісоведення», – каже активіст. 


Горіх чорний (Juglans nigra)  вид дерев з роду Горіх сімейства Горіхові. Природний ареал виду — Північна Америка (США та Канада). Дерево заввишки до 50 метрів з темною, майже чорною корою, покритою глибокими тріщинами. Ядра чорного горіха їстівні, містять 55-66% жиру. Деревина тверда, темно-коричнева, з красивою текстурою, добре полірується. З неї виготовляють меблі, різні токарні та різьблені вироби, фанеру для оздоблення меблів і приміщень. 


Горіх чорний
Горіх чорний

 


Дугласія (Pseudotsuga menziesii (Mirb.) Franco) ) – вид псевдотсуги, вічнозелена хвойна рослина, батьківщиною якої є прибережні та гірські райони західної Північної Америки від західної Британської Колумбії до центральної Каліфорнії та до Альберти і Нью-Мексико углиб материка. Входить до складу родини соснових.


Дугласія
Дугласія

 

Коментарі
20 Червня 2018, 01:40
хай садять павлонію вигодно
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024