Ківерцівських фермерів привітали з професійним святом

19 Червня 2018, 12:00
3671

Щорічно 19 червня, у день прийняття Закону України “Про фермерське господарство”, українські фермери відзначають своє професійне свято – День фермера.

У Ківерцівському районі активно працює 18 фермерських господарств, які вирощують зернові та технічні культури, овочі та ягоди, сільськогосподарських тварин. 15 червня 2018 року, керівники цих господарств зібралися у районній державній адміністрації, щоб відзначити своє професійне свято, - йдеться на сайті агропромислового розвитку Волині.

Фермерів привітали директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко, перший заступник голови райдержадміністрації Юліан Таранчук, голова районної ради Василь Хмілевський, начальник управління інвестицій, інфраструктури та агропромислового розвитку райдержадміністрації Ірина Куцик.

“День фермера з’явилося в календарі Незалежної України не випадково. Адже, сьогодні фермери і фермерство – це навіть не професія, а, швидше, спосіб життя особливих людей, які не мислять себе без землі. Розвиток фермерства і робота самих фермерів відіграють важливу роль у забезпеченні продовольчої безпеки та збереження українського села”, - зазначив Юліан Таранчук вітаючи фермерів зі святом. Він побажав усім щедрих врожаїв, миру, сімейного затишку та добра.

Юрій Горбенко відзначив стабільний розвиток фермерства на Ківерцівщині та високу організованість.

За сумлінну працю, особистий внесок у розвиток галузі сільського господарства та з нагоди Дня фермера Юрій Горбенко нагородив Почесною грамотою департаменту АПР Ірину Куцик, таку ж нагороду за вагомий внесок у розвиток фермерського руху та з нагоди Дня фермера отримав голова районної профспілкової організації фермерів Ківерцівського району, засновник ФГ «Тріано» Володимир Коваль.

За сумлінну працю, особистий внесок у розвиток сільського господарства та з нагоди Дня фермера Почесною грамотою Ківерцівської районної ради та Ківерцівської районної державної адміністрації нагороджені:

     - Гонтар Микола Сергійович – фізична особа-підприємець;

     - Шкарлатюк Василь Леонідович – голова особистого селянського господарства;

     - Юнчик Олександр Іванович – голова фермерського господарства “Нива”.

Подяка голів районної ради та районної державної адміністрації з нагоди Дня фермера оголошена Мосійчуку Сергію Олександровичу – голові фермерського господарства «Поляна М».

Також привітав присутніх голова обласної профспілкової організації працівників АПК Віталій Лупашко. Він повідомив, що Ківерцівські фермери – єдині в області об’єднані у районну профспілкову організацію фермерів.

В рамках святкування Дня фермера, присутні ознайомилися із роботою особистого селянського господарства Владислава Зінкевича та оглянули підприємство Миколи Гонтара.

На завершення, творчий колектив Омельненської сільської ради організував для фермерів Ківерцівщини святковий концерт.






1











 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024