У день народження сина загиблого атовця з Ківерцівщини просять здійснити його мрію

21 Червня 2018, 12:00
Андрійко Калуш 2880
Андрійко Калуш

У рамках реалізації проекту «Діти Небесного Легіону» просять здійснити мрії 14-річного Андрійка Калуша  – сина загиблого атовця з Ківерцівського району.

Організатори повідомили про ще одну дитину, якій охочі можуть допомогти, – пише ВолиньПост.

Свій 14-тий День народження 21 червня святкує черговий іменинник із числа діток Небесного Легіону – Калуш Андрійко. Він є сином Калуша Руслана Петровича – сержанта, командира відділення 51-шої окремої механізованої бригади, який трагічно загинув 1 серпня 2014 року неподалік с. Петрівське Шахтарського р-ну Донецької обл. при підриві вантажівки на протитанковій міні. Разом із Русланом тоді пішли із життя ще п’ятеро військовослужбовців. Похований Герой на кладовищі у с. Озерце Ківерцівського р-ну Волинської обл., посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. А на фасаді Жидичинської ЗОШ, випускником якої був Руслан, встановлено меморіальну дошку.

Основні роки навчання Андрій виховувався у Липлянській школі-інтернаті. Юнак чесно зізнається, що не дуже старається здобувати освіту, тому й успішність його низька. Основними предметами, які викликають у Андрія хоч якийсь інтерес, є «столярна справа» та фізкультура, найменше йому до вподоби математика та література. Батько хлопця був автослюсарем, займався ремонтом автомобілів – тож не дивно, що юнак у виборі професії рівняється саме на нього. Проте найбільшим захопленням нашого іменинника є футбол, він просто марить цією командною грою.

В основному, друзі Андрійка – це такі ж діти, як і він, що проживають в інтернаті. До обов’язків хлопців належить прибирання своїх кімнат та території, застилання уранці своїх ліжок, чергування в їдальні. А також Андрій тепло і довірливо спілкується з багатьма волонтерами, які йому допомагають, у тому числі, і нашого проекту. Він навіть склав список завдань для себе, які пообіцяв щодня виконувати: хлопець зобов’язався слідкувати за своєю поведінкою, думати перед тим, як щось зробити, не прогулювати школу, слухатися дорослих та допомагати молодшим, і ще багато інших підпунктів. Та поки що йому це вдається не до кінця.


Мета проекту «Діти Небесного Легіону» – привернути увагу громадськості до дітей Героїв, які через війну втратили своїх батьків, а також дізнатись про їхні потреби, проблеми, мрії, аби спільними зусиллями й по мірі можливості завчасно підготувати подарунок дитині чи реалізувати якесь бажання. За місяць до Дня народження дитини у ФБ-спільноті проекту публікуватиметься історія про неї, а також її побажання щодо подарунків на це свято. Це дасть змогу волинянам, місцевим патріотам і підприємцям, нашим друзям і партнерам, а також представникам діаспори долучитися матеріально до здійснення дитячих мрій і задоволення першочергових потреб в даній родині.



Завдяки волонтерам та львівським «Пластунам», Андрію вдалося чи не вперше виїхати за межі своєї області, до чарівного містечка Славське, що в Карпатах. Вражень після подорожі у хлопця було через край. Він із захватом розповідав: «Як це круто – спускатися на лижах з гори!!! А саме круте – то санки, бо швидко!!!» 

Минулого літа Андрію пощастило також потрапити до табору в Замлинні та побувати у Болгарії. Перша у житті подорож за кордон відбулася зусиллями небайдужих людей і лишила незабутній слід у свідомості юнака. Його заповітні бажання – побувати на морі та велосипед – здійснилися стараннями тих же волонтерів. 

Зробити сюрприз хлопцю може кожен, привітавши його з Днем народження на свій розсуд. 

Контактний номер: 0509734484 та 0989481450.

Інформація для благодійників: Калуш Андрій – 14 років (21.06.2004). Ківерцівський район. Зріст: 150 см; Розмір взуття: 37-38.
Маєте бажання підтримати іменинників – переказуйте кошти координатору проекту (Приватбанк: 4149-4978-1590-0321 Скиба Наталія Миколаївна), зазначаючи, на яку саме дитину адресуєте.


 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024