Керівництво району розбирається у справі директорки озерської школи

02 Липня 2018, 15:20
Фото ілюстративне 7350
Фото ілюстративне

У понеділок, 2 липня, на прийом громадян до голови райдержадміністрації Валерія Ткачука прийшли представники батьків учнів ЗОШ І-ІІІ ступеня села Озеро.

Вони звернулися до очільника виконавчої влади району зі спільною скаргою (яку підписали близько 80% батьків учнів ЗОШ) на дії директора школи, яка змусила дев'ятикласника Романа Г. переписувати державну підсумкову атестацію, чим порушила права дитини,  та неналежно поводить себе як педагог з вчителями, батьками та учнями. При зустрічі були присутні заступники.

Валерій Ткачук, уважно вислухавши заявників, дав доручення відділу освіти розібратися з ситуацією, що склалася в навчальному закладі.

«Покарання для директора школи може призначити тільки райрада. Адже директори ЗОШ є керівниками установ, що знаходяться у районній комунальній власності. І, у відповідності до нового ЗУ "Про освіту" призначення і звільнення директорів робить засновник. В даному випадку районна рада. Ми ж в свою чергу триматимемо ситуацію на контролі, інтереси та права дитей повинні бути в пріоритеті», – зазначив Валерій Ткачук.

Батьки в свою чергу відповідні Звернення адресували до прокуратури, ОДА та районної ради.

1

Читайте також:

Як порушують права дітей в озерській школі: директорка незаконно змусила учня переписувати ДПА

 

Коментарі
02 Липня 2018, 23:25
Шановний Хмілевський! Яка догана?Звільнення і тільки звільнення!!!!
03 Липня 2018, 03:10
Пан Хмілевський завжди на медрадах виступав за правду, думаю, його принципи не змінились. Ну але ССО ще любить втікати на лікарняні. Ну нічо, ми батьки зачекаєм. Сюрприз її зачекає
04 Липня 2018, 18:26
Звільнення педпрацівника за вчинення аморального проступку: позиція Верховного Суду<br/>Статтею 41 КЗпП України визначено додаткові підстави розірвання трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу з окремими категоріями працівників за певних умов.<br/><br/>Така підвищена відповідальність працівників обумовлена тим, що вони перебувають в особливому правовому стані та виконують специфічні функції, не властиві іншим категоріям працівників; їхні дії чи бездіяльність можуть призвести до порушення конституційних прав та свобод громадян, завдати значної шкоди суспільним відносинам та авторитету як самої держави, так і суб'єктів господарювання.<br/><br/>Так, відповідно до пункту 3 статті 41 КЗпП України вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи, є підставою для розірвання трудового договору з працівником.<br/><br/>До суб’єктів, які можуть бути звільнені за вказаною підставою, належать учасники навчально-виховного процесу, зазначені у статті 50 Закону України «Про освіту», а саме: керівні, педагогічні, наукові, науково-педагогічні працівники, спеціалісти.<br/><br/>Отже, звільнення працівника, який виконує виховні функції та який вчинив аморальний проступок, допускається за наявності двох умов: <br/><br/>1) аморальний проступок повинен бути підтверджений фактами; <br/><br/>2) вчинення проступку несумісне з продовженням роботи, що має виховну функцію.<br/><br/>Таке звільнення допускається за вчинення аморального проступку як при виконанні трудових обов’язків, так і не пов’язаного з ними (вчинення такого проступку в громадських місцях або в побуті).<br/><br/>Верховний Суд України висловив відповідну правову позицію у справі за № 6-3135цс16 щодо підстав звільнення працівника, який виконує виховні функції, за вчинення аморального проступку.<br/><br/>Верховний Суд, зокрема, зробив висновок про те, що працівники, які виконують виховну функцію, – вчитель, педагог, вихователь – зобов’язані бути людиною високих моральних переконань та бездоганної поведінки.<br/><br/>Особистий приклад викладача та його авторитет і високоморальна поведінка мають виключно важливе значення у формуванні свідомості молоді.<br/><br/>Унаслідок цього, якщо педагог недостойною поведінкою скомпрометував себе перед учнями, іншими особами, порушив моральні норми, втратив тим самим авторитет, дискредитував себе як вихователь, він може бути звільнений з роботи за пунктом 3 статті 41 КЗпП України.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024