Влада готується до фальсифікацій на президентських виборах

04 Липня 2018, 18:04
1110

Новий склад Центральної виборчої комісії (ЦВК) буде так само підконтрольним президенту Порошенку, як і нинішній.

Про це лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко повідомила журналістам у кулуарах Верховної Ради, коментуючи питання щодо формування нового складу Центрвиборчкому.

Проте фракція партії «Батьківщина» у парламенті буде вимушена голосувати за новий склад ЦВК через те, що не голосувати – це, по суті, залишити країну взагалі без Центральної виборчої комісії. Водночас «Батьківщина» не розраховує на чесність підрахунку результатів виборів, а тому партія має намір захищати вибори на місцях.

 «Ця влада дискредитована та корумпована. Вона принизила народ та країну, вона тримає війну як бізнес, і в неї не вийде сфальшувати вибори. Якщо така команда, як наша, захищатиме вибори на місцях, тоді щоб не робила ЦВК нагорі – не має значення. Результати виборів ми захистимо, влада буде змінена, а це означає, що в країні буде новий курс, на який чекають люди», – сказала Юлія Тимошенко.

Своєю чергою, заступник керівника фракції, Сергій Соболєв в інтерв’ю журналістам у кулуарах Верховної Ради повідомив, що «Батьківщина» закликає парламент активізувати роботу над Виборчим кодексом, щоб внести зміни до закону про вибори президента ще до початку виборчої кампанії.

Парламентар обурений тим, як влада готується до фальсифікації президентських виборів, зокрема тим, що Виборчий кодекс не вноситься на голосування в сесійну залу, хоча документ готовий до розгляду. Якщо відповідні зміни до закону про вибори президента проголосують вже після офіційного старту виборчої кампанії, вона відбуватиметься за старим, адже закон зворотної сили не має.

До слова, Виборчий кодекс України передбачає внесення змін не тільки до закону про парламентські вибори, а й до закону про вибори президента та закону про місцеві вибори. І, оскільки парламентські вибори відбудуться через півтора року, часу на внесення змін щодо них достатньо, а ось на зміни до закону про президентські вибори, які відбудуться вже через вісім місяців, його майже не залишилось.

 

Коментарі
10 Липня 2018, 22:43
як вона вже за*бала
12 Липня 2018, 15:16
Це точно. І той факт що на Волині ми маємо таку, не підтриману фактами брехню щодо ніби то зфальсіфікованих нинішньою владою виборів у минулому, проти чого і збирається «боротись» ця група і її ватажок, показує що кремлівські і прокремлівські «діячи» готуються до виборів.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39