Тростянецька лікарка розповіла про другий етап медреформи

17 Липня 2018, 14:00
2517

З 1 липня повноцінно стартував другий етап медичної реформи в Україні. Відтак, фахівці почнуть отримувати гроші за надані послуги.

Окрім того, набуде чинності новий перелік послуг первинної допомоги та список безкоштовних аналізів, – йдеться на сайті Волинської ОДА.

Отож про переваги та особливості впровадження медичної реформи на теренах краю розмовляли із безпосередніми рушіями цього процесу – сімейними лікарями.

Сімейний лікар Тростянецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини Галина Степанова каже, що процедура підписання декларацій доволі проста, триває 10-15 хвилин. Насамперед пацієнт має звернутися у медичний заклад, де працює сімейний лікар, з яким він хоче підписати декларацію. З собою потрібно мати паспорт, податковий номер і мобільний телефон. Для обрання лікаря дитині (педіатра) необхідно взяти ще свідоцтво про її народження.

«Після введення даних отримаєте СМС з кодом на свій номер телефону, який вводиться у систему «Електронне здоров’я» для підтвердження. Потім роздруковується 2 ідентичні примірники декларації, які необхідно підписати. Один примірник залишається у вас, інший – у медзакладі. Уповноважена особа медзакладу накладає електронний цифровий підпис на декларацію та надсилає її в систему «Електронне здоров’я». Таким чином офіційно декларується вибір лікаря. Гроші за ваше обслуговування держава сплачуватиме закладу, в якому він працює», – розповідає пані Галина.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39