Крижані купання, вогнище і частування – у Ківерцях святкують Водохреще

19 Січня 2018, 16:19
3604

У п’ятницю, 19 січня, ківерчани традиційно відсвяткували Водохреще.

Розпочався день молитвою у храмах міста. У Свято-Покровському соборі урочисту Божественну літургію звершив настоятель Ківерцівського благочиння УПЦ КП протоієрей Іоан Семенюк. Після літургії відбулося велике освячення води, яку кожен парафіянин благоговійно поніс до своєї домівки, – повідомляє Ківерцівський районний інформаційний портал.

Об 11 годині всі охочі зібралися біля озера Молодіжного, аби пірнути у крижану воду, яка цього дня має цілющі властивості. Дійство відкрили ведучі Микола Скубій та Алла Жук. Вони запросили представників різних церков до спільної молитви та освячення води. Далі ківерчани та гості містечка сміливо і з молитвою пірнали у води Молодіжного.

Багато краян окунулися у крижану воду озера, де попередньо все було підготовлено до купелі: вирізано з льоду хрест, зроблено сходинки та дерев’яний настіл для зручності й безпеки.

Далі охочі могли зігрітися біля вогнища чи у наметі, скуштувати гарячого чаю, свіжої випічки, куті та кулешу.

Святковий концерт підготували артисти РБК та художні колективи сільських клубів сіл Човниця, Звірів, Веснянка, Дачне.

Організаторами святкувань Водохреща були Ківерцівська міська рада, молодіжний актив міста, Ківерцівський районний будинок культури ім. Михайла Ковальова.















 

Коментарі
20 Січня 2018, 05:11
Чого молодики не в купальних шортах ?все зробили дуже гарно, Рада за вас !!!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024