Рятувальники нагадали про неприпустимість спалювання сухої трави та сміття

25 Жовтня 2018, 10:55
Рятувальники нагадали про неприпустимість спалювання сухої трави та сміття 2273
Рятувальники нагадали про неприпустимість спалювання сухої трави та сміття

Працівники Ківерцівського районного відділу Управління ДСНС провели інформаційний рейд з питань пожежної безпеки на території сіл Прилуцьке, Дачне та Жабка.

Про це повідомляється на сайті ДСНС у Волинській області.

23 жовтня рятувальники нагадали мешканцям сіл, які проживають на територіях, що межують з лісосмугами, про неприпустимість спалювання сухої трави та сміття. Фахівці ДСНС наголосили, що навіть у період сезонного зниження температури ризик виникнення пожеж в екосистемах залишається високим. Як підтвердження цьому – значні пожежі на торфовищах, ліквідація яких донині триває в області.

Крім того, рятувальники пояснили, що за такі порушення законодавством передбачена  адміністративна відповідальність. Але люди часто ігнорують правилами безпеки, та навіть у таку вітряну, місцями дощову погоду, деякі селяни додумалися під власними оселями запалювати осіннє листя та сухе бадилля.

Тому під час інструктажів рятувальники закликали громадян створювати компостні ями, куди й складати органічні відходи та суху рослинність, а також вручили мешканцям сіл тематичні листівки та наголосили, що невеликі загоряння можна загасити самотужки, а у випадку великих пожеж необхідно негайно викликати рятувальників за номером «101».

 












Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024