У Ківерцях запрацював інклюзивно-ресурсний центр

25 Жовтня 2018, 11:25
У Ківерцях запрацював інклюзивно-ресурсний центр 4125
У Ківерцях запрацював інклюзивно-ресурсний центр

У Ківерцях відкрили одинадцятий на Волині інклюзивно-ресурсний центр, створений в рамках реформи інклюзивної освіти, яку реалізовує Благодійний Фонд Порошенка у співпраці з МОН.

Відкриття відбулося 24 жовтня, – повідомляється на сторінці голови обласної державної адміністрації Олександра Савченка у Фейсбук.

«Сьогодні будучи в цьому центрі, який є одинадцятим на Волині, я щиро вдячний районній та місцевій владі. Діти отримають можливість рухатися, вчитися чомусь, розвиватися. Це є велика перспектива. Успіх залежить не від коштів, які ми вклали в цей центр, а від душі та майстерності педагогів. Це не є вирішенням проблеми, але ми правильно рухаємося у напрямку реалізації проектів, які допомагають знайомитися і дітям, і батькам. Обмін досвідом і підтримка теж вам потрібна, я відчуваю. Зрештою, ваші сяючі очі та усмішки переконують мене, що влада рухається правильно», – зауважив Олександр Ілліч.

У закладі працюватиме четверо спеціалістів – директор, практичний психолог, вчитель-логопед та олігофренопедагог. Кабінети в центрі розміщені на першому поверсі Еколого-натуралістичного центру. Там облаштовані пандус та поручні відповідно до вимог Державних будівельних норм. Центр обладнаний сучасними меблями, оснащений реабілітаційним обладнанням, дидактичними та ігровими матеріалами, комп’ютерною технікою й багатофункціональним пристроєм. У коридорі облаштували зону очікування для батьків.

В інклюзивно-ресурсному центрі проводитимуть індивідуальні та групові заняття для дітей з особливими освітніми потребами. Робота в закладі буде спрямована і на інтелектуальний, і на фізичний розвиток дітей. Скористатися його послугами зможуть близько 60-70 дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років. Фахівці закладу безкоштовно проводитимуть корекційні заняття, надаватимуть консультації батькам та складатимуть індивідуальні плани розвитку дитини.

Голова Ківерцівської районної державної адміністрації Валерій Ткачук відзначив, що і надалі розвиватимуть інклюзивну освіту в районі.

Загалом дитяче населення Ківерцівського району віком від 2 до 18 років налічує майже 12 тисяч осіб, з них 1080 дітей з особливими освітніми потребами.










Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024