Учасники конференції

Ківерчанка Анастасія Дем’янчук стала координаторкою конкурсу «Молодіжна столиця України». ФОТО

27 Жовтня 2018, 17:15

27 жовтня в Луцьку відбулася прес-конференція, на якій обговорювалося питання  «Чому Луцьк?» має стати Молодіжною столицею України 2019 року.

Координаторами заходу стали Анатолій Левчук та Анастасія Дем’янчук

До обговорення питання долучилися активісти та представники місцевого самоврядування, а саме: Катерина Шкльода ‒ керівниця відділу сім'ї та молоді Департаменту сім'ї,молоді та спорту Луцької міської ради, Богдан Шиба ‒ голова наглядової ради Молодіжного центру Волині, Захар Ткачук ‒ координатор Молодіжного центру Волині, Демя'н Петрик  менеджер освітніх програм Молодіжного центру Волині

Під час свого виступу Анастасія розповіла про мету та завдання проекту, а також наголосила на необхідності запровадження нової  якості молодіжної політики на місцевому рівні.

«Зараз дуже важливою  є підтримка ініціатив та заходи для стимулюваня працевлаштування молоді, взаємодія з міжнародними організаціями. Це дозволить молоді проходити практику в органах місцевого самоврядування, робити певні висновки та вносити корективи»,‒ стверджує Анастасія Дем’янчук.

На прес-конференції також була присутня місцева молодь, яка брала активну участь в обговоренні. 

Довідково 

Молодіжна столиця України - це щорічний конкурс, основною метою якого є активізація співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді у містах України. 

Минулорічним переможцем конкурсу став Львів.