Ківерці – містечко європейського зразка, – голова Волинської ОДА Олександр Савченко

01 Листопада 2018, 09:30
Ківерці – містечко європейського зразка, – голова Волинської ОДА Олександр Савченко 6383
Ківерці – містечко європейського зразка, – голова Волинської ОДА Олександр Савченко

З робочим візитом у Ківерцівському районі перебував голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко

Про це повідомляється на сайті Ківерцівської РДА.

Візит відбувся 31 жовтня.

На початку зустрічі посадовці  оглянули Ківерцівську експериментальну загальноосвітню школу-комплекс I-III ступенів Всеукраїнського рівня. Директор школи Світлана Свиновей  розповіла, що приміщення школи збудовано за кошти меценатів – вихідців з Ківерцівського району Едмунда Сардачука (Канада) та Фелікса Каплуна (США) і  будувалось у два етапи. Перша частина була здана в експлуатацію у 2004 році, а друга (актовий, спортивний зали, ще 2 класні кімнати) у 2008 році. 1 вересня 2004 року КЕШ прийняла перших учнів. У школі навчається 268 учнів, діє пришкільний інтернат, в якому проживає 10 дітей. Навчальний заклад діє у режимі «повного дня», тобто з 8 години ранку до 17 години вечора. В штаті закладу 38 педагогічних працівників, 15 чоловік обслуговуючого персоналу. З серпня 2006 року, відповідно до наказу МОН України № 618 школа отримала статус експериментального педагогічного майданчика Всеукраїнського рівня і стала однією зі шкіл України, які здійснюють апробацію моделі загальноосвітнього навчального закладу та Комбінованої системи організації навчально-виховного процесу, розроблених членом-кореспондентом НАПН України М.П. Гузиком, який є науковим керівником. Випускники закладу є студентами українських та зарубіжних вузів, що є показником високого рівня учнівських знань та фахової роботи вчителів.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко оглянув спортивний та актовий зали, класні кімнати. Він високо оцінив роботу керівника та педагогічного колективу.

 



 

Далі Олександр Ілліч разом з очільниками району та міста побував у ДНЗ ясла-садок №1. Завідувачка ДНЗ Людмила Семенюк розповіла, що садочок заснували ще у 1944 році. У 2016 році відкрило двері для ківерцівської малечі нове сучасне приміщення, з облаштованою кухнею, пральнею, спальними, ігровими кімнатами, закуплено обладнання та меблі, збудовано котельню, проведено благоустрій території, встановлено дитячі ігрові майданчики. Наразі садок відвідує понад 170 дітей.

Дітки та педагоги підготували художні виступи. Гостей вразили затишна атмосфера закладу, талановиті діти та їх наставники. А ще подивувала світлиця, в якій зібрано експонати старовинних вишивок, українського автентичного одягу, ужиткових речей.

 




 

Також очільник області ознайомився з роботою КП «Енергія». Директор підприємства Олександр Зінюк повідомив, що комунальне підприємство «Енергія» Ківерцівської міської ради створене в 2002 році шляхом реорганізації Ківерцівського управління житлово – комунального господарства (ВУЖКГ) і виділення з його складу окремої теплопостачальної організації. Спочатку працювали на газових котлах. А в 2009 році  з метою економії газу переведено  котельню на використання альтернативних видів палива. Зокрема, встановлено два котли марки «КАЛВІС»-950М», обладнання для автоматичної подачі палива в котел. Кошти, вкладені в впровадження енергоощадливих технологій, окупились за один сезон. У  вересні 2013 року міська рада придбала для нас деревоподрібнюючу машину. Таким чином проводиться переробка всіх відходів з обрізки дерев, які раніше вивозились на сміттєзвалище і там спалювались. На даний час підприємство КП «Енергія» розпочало опалювальний сезон 2018-2019 року. Проблемні питання з надання послуг по теплопостачанню вирішуються в оперативному порядку.

 




 

Олександр Савченко відвідав рекреаційний пункт «Пролісок» ДП «Ківерцівське лісове господарство». Директор ДП «Ківерцівське ЛГ» Віталій Каращук зазначив, що «Пролісок» є одним із найкращих та найсучасніших на Волині. Для комфортного відпочинку тут поставлено просторі дерев'яні бесідки на різну кількість людей. Поруч відведено спеціальне місце для розведення багаття, смаження шашликів. Для дітвори є гойдалки, ігровий майданчик.

На території «Проліска» працює заклад торгівлі «Лісовичок», де бажаючі можуть придбати та скуштувати продукцію, яку виробляють у консервних цехах лісогосподарських підприємств. Асортимент товарів продукції власного виробництва – надзвичайно широкий. Це березовий сік, протерті із цукром ягоди, варення, квашені та консервовані помідори та огірки, вирощені у теплицях підприємств, компоти, меди із власних пасік та багато іншого.

 





 

Олександр Савченко після візиту в установи та на ківецівські підприємства підсумував:

«Ківерці містечко європейського зразка. Я радий, що є такі колективи, такі творчі дітки, які почуваються у садочку щасливими. Душа радіє, коли є такі школи і садочки, і такі творчі педагоги. Господарський підхід на КП «Енергія» дозволяє опалювати заклади соціальної сфери, використовуючи місцеві види палива і щепу. Це економно і ощадливо. Такі рекреаційні пункти як «Пролісок» лісівники зробили для комфортного відпочинку людей. Громадяни не палять вогнище у лісі, а мають можливість гарно провести своє дозвілля на природі», – сказав Олександр Савченко.

Також у цей день губернатор провів особистий прийом громадян. Представники місцевої громадськості звернулися за підтримкою до обласної влади з питань соціального захисту, ремонту доріг, підтримки громадських організацій та інше.

 

 

Коментарі
01 Листопада 2018, 21:24
І тут Дейна. Дідичі та мехзавод покажи-скільки там працює і що там робиться
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024