У Ківерцях працює унікальна школа – без традиційних домашніх завдань

01 Листопада 2018, 10:33
У Ківерцях унікальна школа – без традиційних домашніх завдань 3869
У Ківерцях унікальна школа – без традиційних домашніх завдань

У Ківерцях унікальна школа – без традиційних домашніх завдань.

Про це повідомляється на сторінці голови Волинської ОДА у Фейсбук. 

Про Ківерцівську експериментальну Всеукраїнського рівня загальноосвітню школу-комплекс І-ІІІ ступенів Волинської області – знають чи не у всіх регіонах. Тут унікальна методика навчання, відсутні традиційні домашні завдання, а випускники – студенти престижних вищих навчальних закладів України, Європи та США. Оглянув експериментальну школу і голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко. Робочий візит у Ківерцівський район він здійсни 31 жовтня.

Так, стало відомо, що приміщення школи збудовано за кошти меценатів – вихідців з Ківерцівського району Едмунда Сардачука (Канада) та Фелікса Каплуна (США). Перших школярів КЕШ прийняла 1 вересня 2004 року. І вже зараз тут навчається 268 учнів, діє пришкільний інтернат та запроваджено режим «повного дня» – з 8 години ранку до 17 години вечора.

За словами директорки навчального закладу Світлани Свиновей, унікальність школи полягає у спеціально розробленій системі організації навчального процесу.

«Нову модель загальноосвітнього навчального закладу та Комбіновану систему організації навчально-виховного процесу нам розробив член-кореспондент НАПН України Микола Гузик. Він є нашим науковим керівником. Модель заснована на духовно-християнському світогляді та персоніфікованій освіті дітей відповідно до задатків їх природних ключових талантів», – каже Світлана Свиновей.

Завдяки новій методиці в учнів зросли показники успішності. Одним із важливих напрямків діяльності школи є робота щодо виявлення та розвитку обдарованих дітей.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко схвально висловився про експериментальний формат школи:

«Тут побудували чудову школу! Ми раді, що вона функціонує, ми раді, що батьки хочуть, аби їхні діти вчилися саме там. Тут потужна команда, яка не стоїть на місці, яка гордиться досягненнями своїх учнів. Тому мені залишається лише побажати успіхів та процвітання», – сказав Олександр Савченко.










Коментарі
02 Листопада 2018, 09:41
Судячи із передостанього фото це бібліотека сучасної школи?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024